• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ściereczki usuwające brud

Teterka

Początkujący
Punktów
0
Panowie znacie i stosujecie takie tematy?
Wydaje mi się, że to może być fajne rozwiązanie do wszelkich prac. Zamiast myć i chlapać wodą po prostu bierze się ściereczkę i siup do śmietnika! Od kolegi słyszałem, że dobrze to czyści wszelkie smary i farby więc w sumie co mi szkodzi.
Koszty też chyba nie jakieś wielkie (wychodzi jakąś złotówkę za jedną) więc zamierzam sobie sprawić jedną paczkę na próbę.
Ciekawi mnie też co stosujecie w Waszych warsztatach do takich celów? Woda i mydło to chyba już jednak przeżytek :)

Romuald-f

SuperMechanior
Punktów
54
Dobre do samochodu w podróży. Do warsztatu nie. Stosuję od lat żel, jak na zdjęciu, starczy na 6-7 miesięcy.

Załączniki

• dreumex-plus-4500.jpg
    dreumex-plus-4500.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 22

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Ja od lat jestem wierny Dimerowi , ostatnio też próbowałem RRC Hardcore też robi robotę

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja używam.pasty do mycia fast Orange. Super sprawa.
Żona używa chustyczek dadab mowi że są super można wytrzeć podłogę a potem dziecko albo ma odwrót

Teterka

Początkujący
Punktów
0
O widzicie czyli warto z tematem powalczyć :)

jhosef

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Gdańsk
Ja od lat jestem wierny Dimerowi , ostatnio też próbowałem RRC Hardcore też robi robotę
Dimerem czyszczę prawie wszystko motoryzacyjne. Trzeba uważać bo potrafi plastiki wybielić. A dimer plus myjka ultradźwiękowa to jest torpeda.
Zmywarkę w domu nawet dimerem czyszczę. Odpalam ją z dawką i wychodzi nówka jak ze sklepu :)

Ubrania robocze w tym piorę, nawet okrutnie zasyfioną tapicerkę w samochodzie jako pre-spray stosuję.

jhosef

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Gdańsk
Tak, to usuwa antykorozję z samochodu. Złogi starego oleju itp. Przykład wymoczenia w dimerze w załączniu. Bez szorowania IMG_20190509_210750.jpg IMG_20190505_203050.jpg

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Kici kici. Ja jak auto oddaje to najpierw sprawdzam czy nie ma w nim mojego kota. Już naście razy jeździłem odbierać go od klientów. Zaśnie w aucie i pojedzie

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
42
Miasto
SANOK
Do mycia rąk stosuję od kilku lat pastę elfix na bazie trocin jest świetna nie zapycha kanalizacji,pół ruku temu zakupiłem również fast orange i również jest ok.

Maceek16

Gaduła
Punktów
4
Miasto
Podedwórze
Kupiłem dwa tygodnie temu te ściereczki i powiem szczerze, że jedyne do czego są spoko to wycieranie narzędzi. Do rąk są po prostu słabe, jak masz ręce w błocie czy kurzu spoko ale do rąk w smarze tylko pasta lub żel

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Na smar to tylko Dada z Biedronki, nawet grafitowy bierze, sam używam w warsztacie do szybkiego wytarcia rąk albo narzędzi, jak pokazałem znajomemu jak to smar czyści to zakazał żonie dziecka nimi wycierać :D

Do góry Bottom