• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Świttło STOPU ciągle się pali Renault modus

Jarosławś

Początkujący
Punktów
0
Ciągle się pali Światło stopu raz zauważyłem że światło stop dopiero się zapaliło po pierwszym wciśnięciu pedału hamulca i już ciągle się paliło. Cyba nie ma znaczenia w tym temacie że często mi się zapala żółta kontrolka Sprawdź Wspomaganie Check sterring. Co to może być za awaria że mi się ciągle pali Stop i osoba jadąca za mną może nie rozpoznać kiedy hamuję

Jarosławś

Początkujący
Punktów
0
Czy naprawa tego jest bardzo skomplikowana i wiąże się z rozebraniem wielu części żeby dostać się do czujnika.

acha dzięki

Jarosławś

Początkujący
Punktów
0
Odłączyłem czujnik hamow. i odpiąłem wtyczkę poruszałem czujnikiem i podpiąłem z powrotem pod hamulec i wszystko jest idealnie stop się pali po wciśnięciu hamulca.

goralpio

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
mława
czujnik trzeba wyregulować , bo inaczej może Ci sie z powrotem zapalić ,
poprostu pociągnąć za koniec a pedał go sam wciśnie na odpowiednio długość

Jarosławś

Początkujący
Punktów
0
Ja tam styki na które nachodzi wtyczka trochę podrapałem śrubokrętem bo były trochę zaśniedziałe i chyba to było przyczyną bo od wczoraj dużo jeżdżę i jest wszystko w porządku.
Zrobię jeszcze tak jak Pan pisze bo jak wyjąłem to ten bolczyk ruchomy tak słabo wychodził a na zdjęciach na allegro widziałem że on jak jest nowy to tak mocniej wychodzi z tej obudowy

Do góry Bottom