• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Żarówki Samochodowe

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Kup lepiej nowe lampy bo te albo sa wadliwe albo juz maja wiecej lat niz cale auto. Ja mam przyklad na T4 z 2000r. Lampy maja 16 lat, oryginalne od nowosci, auto cale tez w ori, zarowki standard h4 i moge jechac w nocy na pewniaka. Wiec skoro na markowych zarowkach cos slabo swieci to zade 30% plus tego nie zmieni. Masz padniete lustra. pamietaj ze H4 swieci tak samo jak H7 na swiatlach mijania, dopiero na drogowych jest roznica kiedy dla H7/H1 masz dwa zrodla swiatla a w H4 dalej jedno.

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Miałem już parę T4 i właśnie w jednej lustra były tak wypalone,że musiałem zastosować te +30% Philipsa by nie wymieniać lamp.Co prawda dawały trochę więcej tego światła ale jak pisałem powyżej często się przepalały.W innych T4 przed liftem jak i po lifcie światła były ok na zwykłych żarówkach H4

Kiniam

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Nadrenia Palatynat Trewir.
Czy żarówki halogenowe HB4 wzmocnione +120 Tungsram, posiadające homologację, prawidłowo ustawione mogą oślepiać kierowców pojazdów jadących z naprzeciwka ?.
Poprzednio były +60 Philipsa i kierowcy z naprzeciwka nie "mrugali".

Do góry Bottom