• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Żywica do napraw i odnowy części metalowych WENCON Cream 1kg sprzedam

kalaruch

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Pozostało mi 1kg żywicy do napraw metalowych części, żywica jest stosowana w okrętownictwie więc nada się i w samochodzie (trochę mniejszy silnik :) ).
Żywica ta poddaje się obróbce narzędziami do stali (właściwości zbliżone do stali, wytrzymałość, rozszerzalność cieplna). Cena sklepowa to 200 euro, mnie zainteresuje mniej niż połowa tej ceny - czyli 300zł, oraz dorzucę kit (~40g) żywiczny do napraw elementów wydechowych, wystarczy wzmocnić siateczką i mamy zaklejoną dziurę w niedostępnym miejscu do np spawania.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Ja do klejenia samochodu używa Migo-Matu żywica to raczej się przyda temu co statki lepi:):):)

kalaruch

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
No to sprawa jasna że wszystko można pospawać, ale nie wszędzie można :) i np posmarkać w ubytkach to potem trzeba obrabiać a tu zanim zaschnie można palcem wygładzić nawet

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
jak brak dostępu do spawania to brak też do solidnego czyszczenia, a lepienie na korozję to druciarstwo :p

kalaruch

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Wystarczy kwasem fosforowym oczyścić i można lepić, chropowatość powierzchni też być musi, takie zabawy muszą być sprawdzone i zatwierdzone przez inspektora więc druciarstwo nie wchodzi w grę. To nie są chłopaczki ze stacji kontroli pojazdów

TOMEK M

SuperMechanior
Punktów
25
Ja tam wierzę tylko w jedno, żeby się pozbyć korozji trzeba ja usunąć A ubytki dorobić z blachy i wspawac . Wtedy jest robota wykonana fachowo

TOMEK M

SuperMechanior
Punktów
25
No najlepiej tylko nikt nie zapłaci za taką robotę a szpachle do 1-2mm nakładam i po latach jest ok.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Są tacy co jeszcze płacą. A tym co płaczą a nie płacą to kit i jest git.

TOMEK M

SuperMechanior
Punktów
25
Cyba to do aut klasycznych. A samochody niskobudrzetowe to kit

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Jak dla mnie, to gość ma coś do sprzedania, wystawił ogłoszenie, nawet w dobrym dziale, czyli wszystko jest ok. A wy tu sobie dyskusję urządzacie; nada się do samochodu, nie nada.... spawarką lepiej - gorzej.... na rdzę, czy też nie.....
Kuźwa, panowie....gość chce sprzedać to wystawia, będzie chętny to kupi, nie będzie to nie kupi....
A jak napiszę że chcę taczki gnoju sprzedać, to też będziecie stękać że to nie dla mechanika? A może ktoś ma klomb przed warsztatem i kupi....

Jak by flaszkę bimbru ogłosił w dobrej cenie, to nikt by się nie zastanawiał mu się to na warsztacie przyda czy nie
;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak dla mnie, to gość ma coś do sprzedania, wystawił ogłoszenie, nawet w dobrym dziale, czyli wszystko jest ok. A wy tu sobie dyskusję urządzacie; nada się do samochodu, nie nada.... spawarką lepiej - gorzej.... na rdzę, czy też nie.....
Kuźwa, panowie....gość chce sprzedać to wystawia, będzie chętny to kupi, nie będzie to nie kupi....
A jak napiszę że chcę taczki gnoju sprzedać, to też będziecie stękać że to nie dla mechanika? A może ktoś ma klomb przed warsztatem i kupi....

Jak by flaszkę bimbru ogłosił w dobrej cenie, to nikt by się nie zastanawiał mu się to na warsztacie przyda czy nie
;)
Dokładnie tak ... chcesz kupuj nie chcesz to nie i olewać temat a nie rozpisywać na co , zakleić glowice bimber wypić a flaszką sie nasmarować ...:p:p:D:eek:

kalaruch

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Może za flaszkę bimbru to nie ale za 200 z przesyłką po mojej stronie :) A nuż komuś się przyda. Jak ktoś bojaźliwy to możemy i przez allegro. Pozdrawiam dyskutantów :pompous:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dokładnie, to fajna sprawa do jakiś regeneracji jak ktoś wie jak się tym posługiwać.

Do góry Bottom