• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.6 Sr VW smierdzi gazem

Mario0308

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Turek
Witam wszystkich :) Po zgaszeniu samochodu a przejechałem ok.30km wyłączam silnik , a tu syczy jak sk..wy..n i smierdzi gazem . wystraszyłem sie nie powiem , od razu odpiąłem akumulator i z czasem ucichło , woda w zbiorniczku wyrównawczym poszła w gora pod sam korek . wężę trawde od wody , odkreciłem cisnienie zeszło w zbiornikczku brak sładów oleju . Cy to moze byc ?? Nie puscił termostat ?? Albo cos z reduktorem ??Pomózcie plisssss....

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
normalny człowiek jak mu śmierdzi gazem to by najpierw zakręcił zawór w butli a nie od doopy strony.
gaziarze was tego nie uczą? moze i uczą, tylko weź i zakręć zawór jak bagażnik zawalony gratami.

tak wiem...zara jakiś gaziarz napisze że jak zawór sprawny to nie trza zakręcać.

Ostatnia edycja:

Mario0308

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Turek
gosciu niewiesz to sie nie wypowiadaj , w panice rozne mysli przychodza . Ja odpiąlem akumulator , nikt mnie nie uczył ze mam zawor zakrecac.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Akurat jak gdzieś gaz ucieka to odpinanie akumulatora jest jednym z głupszych pomysłów, zdejmując klemę przeskoczy iskra i może być trochę gorąco pod maską.
Najlepiej nie włączaj gazu i na benzynie jedź do warsztatu

Mario0308

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Turek
Uszczelka mysle ze jak by ja szlag trafił to auto by straciło moc , prawda ?? Ja wystudzilem auto do zera i do domu wrocilem , ale mam strach ze znow sie to stanie i moze byc za pozno .

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
on w ogóle nie potrzebnie próbuje o tym myśleć.
kiedyś taki sam jałop wiecznie miał daleko do mechanika i co chwile inny problem.

wypisz mu skierowanie do psychiatry zanim kogoś albo siebie spali

Do góry Bottom