Witam wszystkich.
Pytanie kieruję do bardziej doświadczonych majstrow
A więc tak jak w temacie co sasądzic o tych panewkach?? Górna wygląda całkiem nieźle dolna troszkę gorzej z tego co wiem górne są z twardszego materiału wykonane.
A ogólnie opis sytuacji taki... Na rozgrzanym silniku słabe ciśnienie oliwy... od razu miska w dół smok przytkany smok wyczyszczony próba ciśnienie w normie silnik chodzi cichutko bez niepokojących dźwięków.
Dla pewności postanowiłem zajrzeć do panewek korb i wałków rozrządu.
Wnioski w silniku oil sludge będzie co czyścić
Na wale i walkach brak sladow przytarcia.
Mam zamiar wymienić panewki wymyć wszystko w miarę możliwość i wymienić pompę oleju.
Może ktoś z was ma większe doświadczenie z tymi silnikami i powie mi że to normalne zużycie
Pytanie kieruję do bardziej doświadczonych majstrow
A więc tak jak w temacie co sasądzic o tych panewkach?? Górna wygląda całkiem nieźle dolna troszkę gorzej z tego co wiem górne są z twardszego materiału wykonane.
A ogólnie opis sytuacji taki... Na rozgrzanym silniku słabe ciśnienie oliwy... od razu miska w dół smok przytkany smok wyczyszczony próba ciśnienie w normie silnik chodzi cichutko bez niepokojących dźwięków.
Dla pewności postanowiłem zajrzeć do panewek korb i wałków rozrządu.
Wnioski w silniku oil sludge będzie co czyścić
Na wale i walkach brak sladow przytarcia.
Mam zamiar wymienić panewki wymyć wszystko w miarę możliwość i wymienić pompę oleju.
Może ktoś z was ma większe doświadczenie z tymi silnikami i powie mi że to normalne zużycie
nie wierzę co czytam. Kiedyś kiedyś mechanicy poprzedniej epoki takie zabiegi robili paskiem skórzanym.