Witam, mam probem z 1.8t AEB po swapie w A4 B5 . na zimnym jest masakryczny problem z odpaleniem . gdy po jakims postoju ,póżniej chce odpalic to odpali i zaraz zgasnie chyba ze uda mi sie dopasować gaz to jakos załapało, lecz gdy zdejme noge z gazu to brak ssania i odrazu trzyma obroty 840-880. Gdy nie uda sie odpalic za pierwszy mto wtedy moge kręcic 5-10min i wtedy z czasem załapauje wraz ze wzrostem temp silnika. Na ciepłym nie ma problemu odpala od strzała . swiece sa całe czarne i gdy je podpale to pala se ja swieczki .
Wymieniłem czujnik połozenia wału , czujnik temp <FEBI> , świece platynowe bosch , filtry, pompa paliwa przy kręceniu pompuje 4bary,regulator zmieniłem na ten ze starego silnika,
Teraz chce zmienic przepływke choć na vagu przy kreceniu pokazuje wartsci 2-4mg/s
Proszę o pomoc
Wymieniłem czujnik połozenia wału , czujnik temp <FEBI> , świece platynowe bosch , filtry, pompa paliwa przy kręceniu pompuje 4bary,regulator zmieniłem na ten ze starego silnika,
Teraz chce zmienic przepływke choć na vagu przy kreceniu pokazuje wartsci 2-4mg/s
Proszę o pomoc