• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.9 dci primera nie ciagnie do 2500tys/obr

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
nissan to nissan w twoin przypadku sterownik renault więc jak myślisz --szukaj KTS mnie nie zawodzi

Michalkrk

Początkujący
Punktów
0
Na poniedzialek jestem umowiony do warsztatu, mechanik przejechal sie autem z kompem i powiedzial ze zrobi, tylko zaniepokoilo mnie jego stwierdzenie " bedzie chodzic tak jak z odpieta przeplywka" nic wiecej nie chcial powiedziec
Zobaczymy co z tego wyjdzie

goralpio

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
mława
dtt2000 i kkl wystarczy tym można prawie wszystko ale potrzeba dobrej znajomosci tego programu , koszt znikomy
mozesz podłączyć omijając zawór turbo ale to nie jest sposób na wyeliminowanie czujnika ciśnienia

dejnekomirek

Gaduła
Punktów
23
Miasto
Duisburg
Wcale bym tak nie gloryfikowal KTS. Mam w firmie KTS, Launcha, Autobossa i pare dedykowanych.
Do japonskich dobry jest Autoboss, Launch, natomiast czesto sa problemy z KTS. Bardzo czesto, to co nie idzie na KTS, bez problemu dziala na Launchu.o rowniez. Oczywiscie to sa uniwersalne, wszystkiego rowniez sie nimi nie zrobi.
Dedykowany to Consult, ale to juz inna pilka.

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
Oj ludzie ten nissan to prawie francuz wcale nie wynosze kts na piedestały fakt nie wszystko idzie ale to co się łączy jak dla mnie zczytuje zaj...cie i zrozumiale nie narzekam
No ale nie o tym temat zaraz bedziemy piepszyć głupoty jak kilku takich o Preludzie:mad:

Michalkrk

Początkujący
Punktów
0
A czy tymi programami jest sie w stanie odczytac jakie ma wymagane wardosci komputer auta wzgledem przeplywomierza?
Czy to tylko na oscyloskopie wyjdzie?

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
na dzień dzisiejszy uważam że TEXA najlepiej obrabia francuzy i ich klony,w miarę ogarnięty mechanior mający dostęp do texy zrobi ci to bez większego problemu,

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
ostryt4 Licz się ze słowami.
O co ci chodzi

Michalkrk

Początkujący
Punktów
0
A wiec tak odebralem auto od mechanika zostal wyczyszczony egr i zaadaptowany od nowa i hmm jest lepiej tak juz zaczyna sie czuc moc od ok 2tys, ale juz sam nie wiem czy jest ok bo w ostatnim czasie tyle razy sie zmieniala moc tego silnika, ze nie wiem czy juz nie zdziwiam ;/
Ale dzieki wszystkim za pomoc :)

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
A kolega też tam był i foch poleciał;) no sory ale do tematu tam daleko było jak zabolało to się nie gniewaj :D

Do góry Bottom