• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.9 jtd duże spalanie

lakiki

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z moją multiplą otóż według moich obliczeń pali ona ponad 10 l /100 . Z tego co się orientuje i co przeczytałem w internecie powinna ona palić poniżej 10 l motor 1.9 jtd 115 km . Co może być przyczyną tak dużego poboru paliwa ?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Podgląd parametrów pracy w rzeczywistym czasie? Panie co to? Fizyka kwantowa pewnie. Ja tam mam " kompjuter" ze "jenterneta" i nie potrzebuje żadnych głupot Panie błędy out i gitara. A tak zupełnie poważnie to powinno być podstawą poprawnej diagnozy ale po co? Można i tak pracować.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Cisnieniomierz do diesla kupić za 124zl z przesylka i kabelek za 50zl . Ściągnąć program z witaminka multiecuscan. I cieszyć sie wolnością od tych zlodziei mechanikow hehe. Do przelewów. 4 razy kroplowka w aptece po 1.50 za sztuke. I cztery kubki na mocz po 50gr za sztuke.

lakiki

Początkujący
Punktów
0
patent z kubkami robiłem tylko jeden wydaje sie byc troszke nie duzo różniący sie od innych . Ciśnienie postaram sie jutro jakoś ogarnąć.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Przy DPF nie kopci
Tylko, że 115 konne chyba go nie miały....

Witam mam problem z moją multiplą otóż według moich obliczeń pali ona ponad 10 l /100 . Z tego co się orientuje i co przeczytałem w internecie powinna ona palić poniżej 10 l motor 1.9 jtd 115 km . Co może być przyczyną tak dużego poboru paliwa ?
Multipla, ze względu na swoją ekstrawagancko - aerodynamiczną budowę może spalać nieco więcej... Ale miłość nie wybiera i wiele wybacza - ciesz się jazdą :D :D :D A tak na poważnie zrób to co powyżej pisali....

Ostatnia edycja:

lakiki

Początkujący
Punktów
0
A może wie ktoś jaka jest dopuszczalna wartość przecieków na wtryskiwaczach ?

Szukałem po necie i zauwazylem na jednym filmiku przy tescie przelewowym że do dwoch kubkow praktycznie nic sie nie lało paliwa tyle co w wężykach a do pozostalcyh 2 sporo wiec wniosek tamte dwa uszkodozne , a u mnie leje sie do kazdego kubka dosyc sporo ropy nie wiem jaka jest dopuszczalna wartosc przelewu

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom