• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.9 TDI bxe brak mocy

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Witam wszystkich.
Chciałbym skorzystać z waszej pomocy ponieważ kupiłem passata B6 i mam problem z moca przyspieszaniem. Zrobiłem turbo reparaturki pompowtryskow wymiana przepływki egr czyszczony układ wtryskowy maszyna wymieniłem rozrząd szklanki wałek rozrządu sprawdziłem panewki główne i korby. Wszystko git a auto słabe. Przy zmianie biegów słychać odgłosy sowy jakby turbo przeładowywalo parametry książkowe. Sprawdzona szczelność dolotu zadymiarka. Proszę o pomoc.

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Wydech sprawdzony kat nawet czyszczony chemia. Podciśnienie sprawdzone tylko właśnie zastanawiała mnie ta listwa podciśnień czy jest sterowanie w odpowiednich czasach. Już mam dość inwestycji dlatego chciałem się skonsultować. Jest jakiś sposób na sprawdzenie tej listwy?

dermaner

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Zielona Góra
Przejedz się z podpiętym kompem zobacz logi najważniejsze dawka paliwa i ciśnienie doładowania oraz przepływ powietrza. No chyba że poprzedni właściciel do sterownika silnika zagrał jakiegoś gotowca pobranego i nie sprawdzonego z neta

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Zauważyłem jak robiłem rozrząd że wał korbowy bez paska jakby ciężej się kręcił niż w innych silnikach dlatego sprawdziłem panewki ale są ok kompresja w normie i po równo. Mogła by być przyczyna przegrzania pierścieni ?
Automatyczne połączenie postów:

Na wolnych obrotach ciągle cyklicznie egr otwiera się i zamyka

Ale zaslepialem egr i żadnej zmiany nie było.

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Witam. Temat dalej stoi w miejscu przyszedl mi ten moduł od podciśnień i dalej żadnej zmiany. A co do Zabrza to odpada nie mam takiej możliwości.

danielskubi

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Nie było by żadnego błędu ? Motor chodzi strasznie twardo

W każdym razie dzięki za wpis sprawdzę wiązkę. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

wilczek1118

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
kielce
sprawdz przeplywke i klape dolotu .czy nie tnie sie ,przepływka tylko oryginał pierburga działać będzie.czy wałek dobrze ustawiony,do tego panewki jak nowe i wałek to raz tak miałem że silnik trzymał .wałek cięzko chodził i silnik słaby był.

kosewskip

Nowy
Punktów
0
Czy jak zdejmiesz dolot zaraz za filtrem czy nie słyszysz odgłosu jakby pufał w strone filtra?
Sprawdzałeś VCDS logi ? jaki kąt wyprzedzenia?
Podeślij grupy z VCDS 13,18,23
ew jeszcze 001, 004, 007.

Valiiev19

Bywalec
Punktów
1
Jakie masz podciśnienia na jałowym od pompy vacum? I jakie ciśnienia turbiny pod czas przyspieszania maksymalnie daje?

Do góry Bottom