• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2008 toyota Prius 1.5 all key lost

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
No i się zaczyna :D 93LC66B 16 BIT... car prog tego nie ogarnie więc zaczyna się zabawa w programator jakiś sensowny

:D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Samochód już ma zapłon, tylko tzw. trójkąt śmierci wyskoczył :D

Bateria HV dostała po tyłku- głębokie rozładowanie, pierwszy moduł baterii - jedna 0v, druga 6,3v. Dostała terapii wstrząsowej i już trzyma około 16.2v tak jak reszta, która też się właśnie ładuje. Włącznie z baterią 12v, która też chyba zgona od stania zaliczyła ^^ . Reszta z 14 modułów względnie trzymała 15v.

Jutro spróbuje odpalić dziada zobaczymy

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Melex odpalony !

Kolejny odhaczony :D

Pozdrawiam i dzięki za pomoc i zainteresowanie.

Jak ktoś ma jakieś pytania jak ożywić baterie to śmiało pisać.

Załączniki

• 20200606_203625.jpg
    20200606_203625.jpg
    726 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG-20200606-WA0018.jpeg
    IMG-20200606-WA0018.jpeg
    515 KB · Wyświetleń: 23

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Brawo. I żadne kontrolki się nie świecą

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Tak jeszcze dla potomnych, po OBD2 można to było zrobić bez problemu, ALE ... zakodować trzeba minimum 2 klucze !
Przy tyko jednej sztuce cały czas jest w trybie dodawania kluczy i nic nie można z tym zrobić do czasu zakodowania 2 kluczy/pilotów. Immo i piloty koduje się osobno. Więc jak nie ma w ogóle pilota to można kupić samą obudowę i transponder tiris 4D70. Używane piloty można dodać , zarówno po chamsku do wsadu i po obd2.

Chłopina od kluczy się męczył i nie wymęczył... a wystarczyło mieć drugi pilot/ transponder .

Launch x431 ma niby opcję dodania tylko jednego klucza przy all key lost, ale już szkoda mi się bawić. Ryzyko rozbierania ponownie deski - no no

Ostatnia edycja:

Filser

Nowy
Punktów
0
Witam koledzy dołączę się do dyskusji kupiłem toyotę Prius 2 1.5 hybryda nie odpala, były wyładowane obydwie baterie tą małą zmieniłem wszystkie systemy ok wyświetla Redy i pyknie tylko raz lub dwa i nie odpala. Na wyświetlaczu głównej baterii nic nie pokazuje(rozładowana) i wyświetla na czerwono wykrzyknik. Tu moje pytanie czy mogę ją jakoś naładować w domowych warunkach tak żeby odpalił silnik i zrobił dalej co trzeba. Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Witam koledzy dołączę się do dyskusji kupiłem toyotę Prius 2 1.5 hybryda nie odpala, były wyładowane obydwie baterie tą małą zmieniłem wszystkie systemy ok wyświetla Redy i pyknie tylko raz lub dwa i nie odpala. Na wyświetlaczu głównej baterii nic nie pokazuje(rozładowana) i wyświetla na czerwono wykrzyknik. Tu moje pytanie czy mogę ją jakoś naładować w domowych warunkach tak żeby odpalił silnik i zrobił dalej co trzeba. Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
Obejrzyj sobie:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Bateria do wyciągnięcia z samochodu i do sprawdzenia moduły osobno. Sprawdzić który padł i je wymienić.

Do góry Bottom