• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2010 Insignia 2.0 cdti ecoFlex telepotanie, nierówna praca, dziwne klekotanie

malcin225

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich,
Prosze o pomoc w znalezienie problemu a dokładnie chodzi o to ze mój samochód dziwnie sie zachowuje. Nigdy nic sie nie dzieje rano albo po długim postoju, ale po przejechaniu kilkunastu lub kilkudziesięciu kilometrów i zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu po godzinie może półtorej obroty skaczą , trzęsie cała budą, sa trudności z ruszeniem bez dodania gazu, przy ruszaniu wydobywają sie narastające wraz z obrotami metaliczne stuki jak by zaraz miało sie coś rozerwać, ogólnie chodzi wtedy jak traktor. Wszystko ustaje i wraca do normy po przejechaniu jakiegoś dystansu.
Silnik A20dth 160KM, przebieg 80000 km, nowa dwumasa i sprzeglo założone 2 tyg temu. Żadnych błędów na kompie.

malcin225

Początkujący
Punktów
0
Prosze uwierzyć ze juz próbowałem ale jest nagrany z telefonu i nie mam pojęcia jak go wstawić na YT , dlatego poprosiłem o maila

malcin225

Początkujący
Punktów
0
iPhone 5, właśnie mam aplikacje ale nie mam pojęcia jak to zrobic

Dzięki dobolsgarage wysłałem Ci na maila

malcin225

Początkujący
Punktów
0
Dźwięk najlepiej i najgłośniej słychać z nadkola od strony pasażera , po otwarciu maski dźwięk został zagłuszony przez prace silnika ale wyraźniej było go słychać z tylu silnika

Do góry Bottom