Powiedzmy,ze wszystko zamontowane prawidłowo,miałem podobnie z W210 2.2 d,po zakupie auta ubywało ok.litra na 1000 km,zadnych objawów,dymienie np.Podejrzewałem wyciek,ale nigdzie żadnych oznak,tutaj wiadome skąd cieknie,u mnie dopiero barwnik w płynie(wymienionym) pokazał,że cieknie z uszczelnienia pompy,ona była widoczna,dokręcenie nic nie dało,kupiłem Kleen Flo ,uszczelniacz w płynie,bez cząstek stałych,zareagował bardzo szybko,w miejscu wycieku pojawiła się twarda brunatna skorupa,uszczelniło na amen,ponad 100 tyś km i zero dolewki płynu,nie wiem czy ten preparat jest dostępny,jest podobny L.Moly,ten pokrył miejsce w okolicach cybantu na gumowym wezu biegnącym do podgrzewacza ON w obecnym aucie,skorupą przeźroczystą,czyli musiał być już b.delikatny przeciek,zadziałał prewencyjnie,gdyz płynu nie ubywało ale wlałem profilaktycznie,K.Floo nie mogłem nigdzie kupić.Innych nie polecam,jakieś drobiny ,włókna kevlaru to nieporozumienie,skuteczne ale moga osadzić sie w nagrzewnicy i ogrzewanie kaput.Te preparaty reagują z powietrzem,niczego nie przytka,krązy cały czas rozpuszczony całkiem,i atakuje nieszczelności,poza tym poprawia smarność płynu chłodniczego,podobnie działają trombocyty w układzie krwionośnym,tamują wypływ krwi,tak to działa.