• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

3.6 FSI

Damian.S

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich. Szukam pomocy nie jestem mechanikiem z zawodu. Nie mam specjalistycznych narzędzi ale co mogę to zrobię. Kupiłem 2 lata temu golfa 2 z włożonym silnikiem r36 BLV . Stał 1.5 roku. Nie mam narzędzi żeby wyciągnąć silnik to zleciłem wymianę rozrządu .Mechanik mi go wymienił pół roku temu i auto tak stało pod płotem u niego. Mechanik zmarł i jego żona kazała zabrać oczywiście złoma. I się zabrałem za niego. Rozrząd faktycznie wymieniony wnioskuję to z nastaw z kanału 208 i 209 oraz dostałem stare części. Mam taki problem że wypadają zapłony (różne) częściej 4 cylinder. Wywala błąd 012555. Więc po kolej zabrałem się za pompę w baku była 4 barowa z vr6 włożyłem z r36 seryjną. Z vr6 dawała od 4.1 do 4.5 z r36 pompa razem regulatorem 4.2 do 4.9. Więc zwykła pompa od vr6 dawała radę. Wymieniłem czujnik g410 nowy ori podmieniałem pompe wysokiego cisnienia używana i właśnie nie wiem czy sprawna. Popychacz jeden i drugi wyglądał na bardziej dobry. Wtryski podmieniałem także . A ciśnienie na listwie wysokiego cisnienia 20 bar. Na jałowym.Proszę o pomoc wskazówkę. Co robic ? Dodaje fotkę. Dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam
Automatyczne połączenie postów:

Dodam że widziałem tu tematy o r32 i r36 do vento i golfa napisałem właśnie do tych osób i może one też coś dodadzą.

Damian.S

Początkujący
Punktów
0
Kompresja już dawno zmierzona dodam że Nowe świece bosch stare ngk były w idealnym stanie oraz cewki Beru Dziwi mnie tak niskie ciśnienie na listwie. Mam zdjęcie z vcds ale nie mogę wstawić bo wyświetla mi że za duży plik.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Kompresja już dawno zmierzona dodam że Nowe świece bosch stare ngk były w idealnym stanie oraz cewki Beru Dziwi mnie tak niskie ciśnienie na listwie. Mam zdjęcie z vcds ale nie mogę wstawić bo wyświetla mi że za duży plik.
Może zawór powrotny puszcza, zatkaj powrót i zobacz wtedy

Damian.S

Początkujący
Punktów
0
W FSI nie ma żadnego powrotu. Idzie tylko zasilanie

Damian.S

Początkujący
Punktów
0
Wiec pompa wysokiego cisnienia chyba jest ok. Dziś w czasie jazdy ciśnienie dochodziło pod obciążeniem do około 100. Wyskoczył błąd wypadanie 4 cylindra. (Wyskakiwały wcześniej różnych cylindrow ale zazwyczaj 4 cylindra) na jalowym czasem 40 bar czasem 20 po dodaniu gazu podnosi się. Wykręciłem wszystkie świece wyglądają bardzo dobrze wiec wtryskiwacze raczej nie leją. Zmierzę raz jeszcze ciśnienie bo najczęściej ten 4 cylinder wywala. Proszę o jakoś pomóc to mogę jeszcze zrobić? Czy kupić nową pompę wysokiego ciśnienia?? Dodam że po stoniej niskiego ciśnienia w czasy jazdy pod obciążeniem ciśnienie dochodzi nawet do 6 barów. Spowrotem włożyłem pompę od vr6 bo od r36 różnic nie widziałem.

Do góry Bottom