• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

7G-TRONIC PLUS HYBRID 724.2 , DB W212 2.1CDI - E300 BlueTEC HYBRID,2014r. Potrzebuje procedure wymiany oleju i filtra w automacie ,pilne .

Mar-Kos

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Wschowa woj. Lubuskie
Witam wszystkich :) Skrzynia Biegów 7G-TRONIC PLUS HYBRID 724.2 w Mercedesie W212 2.1CDI - E300 BlueTEC HYBRID , 204 KM 2014r. Potrzebuje procedure wymiany oleju i filtra w tym automacie , bardzo pilne . Mam cały zestaw serwisowy potrzebny do wymiany , 9 litrów niebieskiego oleju , śruby , magnesy , rurkę niebieską do wysokości napełniania itd . Do skrzyni wcześniejszej samej 7G-Tronic jest wszystko cała procedura , a dotej nie ma praktycznie żadnych informacji na temt wymiany oleju ,filtra,momentów dokrecania miski , temperatury upustu oleju do prawidłowego poziomu itd . Mercedes ma 300tyś km nalatane , skrzynia działa prawidłowo . Po prostu trzeba zrobić zmiane oleju i filtra . Będe bardzo wdzięczny za pomoc merytoryczną . Wymieniałem już w niejednym mercedesie olej i filtr w automacie , ele nie chciał bym popełnić jakiejś gafy , bo w tej wersji z hybrydą tego jeszcze nie robiłem . Będę bardzo wdzieczny , z góry dziękuje i pozdrawiam ....

Ostatnia edycja:

Mar-Kos

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Wschowa woj. Lubuskie
Witam wszystkich :) Skrzynia Biegów 7G-TRONIC PLUS HYBRID 724.2 w Mercedesie W212 2.1CDI - E300 BlueTEC HYBRID , 204 KM 2014r. Potrzebuje procedure wymiany oleju i filtra w tym automacie , bardzo pilne . Mam cały zestaw serwisowy potrzebny do wymiany , 9 litrów niebieskiego oleju , śruby , magnesy , rurkę niebieską do wysokości napełniania itd . Do skrzyni wcześniejszej samej 7G-Tronic jest wszystko cała procedura , a dotej nie ma praktycznie żadnych informacji na temt wymiany oleju ,filtra,momentów dokrecania miski , temperatury upustu oleju do prawidłowego poziomu itd . Mercedes ma 300tyś km nalatane , skrzynia działa prawidłowo . Po prostu trzeba zrobić zmiane oleju i filtra . Będe bardzo wdzięczny za pomoc merytoryczną . Wymieniałem już w niejednym mercedesie olej i filtr w automacie , ele nie chciał bym popełnić jakiejś gafy , bo w tej wersji z hybrydą tego jeszcze nie robiłem . Będę bardzo wdzieczny , z góry dziękuje i pozdrawiam ....

Witam wszystkich :) Skrzynia Biegów 7G-TRONIC PLUS HYBRID 724.2 w Mercedesie W212 2.2CDI - E300 BlueTEC HYBRID , 204 KM 2014r. Potrzebuje procedure wymiany oleju i filtra w tym automacie , bardzo pilne . Mam cały zestaw serwisowy potrzebny do wymiany , 9 litrów niebieskiego oleju , śruby , magnesy , rurkę niebieską do wysokości napełniania itd . Do skrzyni wcześniejszej samej 7G-Tronic jest wszystko cała procedura , a dotej nie ma praktycznie żadnych informacji na temt wymiany oleju ,filtra,momentów dokrecania miski , temperatury upustu oleju do prawidłowego poziomu itd . Mercedes ma 300tyś km nalatane , skrzynia działa prawidłowo . Po prostu trzeba zrobić zmiane oleju i filtra . Będe bardzo wdzięczny za pomoc merytoryczną . Wymieniałem już w niejednym mercedesie olej i filtr w automacie , ele nie chciał bym popełnić jakiejś gafy , bo w tej wersji z hybrydą tego jeszcze nie robiłem . Będę bardzo wdzieczny , z góry dziękuje i pozdrawiam ....

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
.
Automatyczne połączenie postów:

Nie widzę różnicy. Tam pewnie silnik elektryczny jest pomiędzy skrzynia, a silnikiem wiec może nie być konwertera. Normalnie byś spuszczał jeszcze z konwertera. Jak dasz vin to zobaczę czy jest sprzęgło.

Załączniki

• IMG_1790.jpeg
    IMG_1790.jpeg
    701,7 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG_1789.jpeg
    IMG_1789.jpeg
    636,8 KB · Wyświetleń: 18
  • IMG_1788.jpeg
    IMG_1788.jpeg
    674 KB · Wyświetleń: 18

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Ok, czyli nie będzie konwertera. Sprawdź na komputerze diagnostycznym czy będziesz miał procedurę wymiany oleju typu odpowietrzanie. I czy będzie opcja dezaktywacji pompy elektrycznej, żeby się nie włączyła przypadkiem jak olej spuścisz. Sprawdź oczywiście przed wymianą.

Do góry Bottom