• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A4 b7 2,5 v6

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
942
Nie wierzę co czytam. Podłączony najtańszy fejs, auto klienta a wy mu mówicie żeby się za ster pompy brał jak on jest zielony. Najpierw niech ogarnie podstawową diagnostykę, ewentualnie odda auto zanim narobi sobie kłopotów.

• Lubię to!
Punktów: MTM

karwa raz dwa trzy

SuperMechanior
Punktów
39
Miasto
wies kolo miasta
Sygnal pwm zalezy od wypelnienia pod wplywem ktorego otwiera sie wiecej lib mniej zawor sterujacy tlok kata wtrysku. Chodzi mi ile hercow lub kilohercow ma ten sygnal. Moze ktos z ciekawosci wlozyl tam oscyloskop. Buduje pewne urzadzenie do sterowania pwm tylko nie wiem ile ma czestotliwosci?

Zeby emulowane zawory i wtryski noe wpadaly w wibracje i inne sprawy. Poprawcie mnie jak sie myle. Czy np 50khz starczy? Przepraszam ze nie w temacie

Ostatnia edycja:

nowoa

Gaduła
Punktów
8
Miasto
zachodniopomorskie
E tam od razu rozbierać pompę demontuje i na koszt klienta wysyła do sprawdzenia z dokładnym opisem sytuacji jaka ma miejsce, sprawdzą na stole i sprawa będzie jasna a nie tam jakieś naprawy polegające na wymianie tranzystora. Szanująca sie firma naprawiająca te pompy zawsze zakłada nowy sterownik wraz z zaworem dawki tylko tak zrobiona pompa bedzie działać bezawaryjnie wszystko inne to strata czasu- powodzenia przy szukaniu uczciwego pompiarza (do autora postu jak coś dam ci namiary na ludzi którzy zregenerują ci to)

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
E tam od razu rozbierać pompę demontuje i na koszt klienta wysyła do sprawdzenia z dokładnym opisem sytuacji jaka ma miejsce, sprawdzą na stole i sprawa będzie jasna a nie tam jakieś naprawy polegające na wymianie tranzystora. Szanująca sie firma naprawiająca te pompy zawsze zakłada nowy sterownik wraz z zaworem dawki tylko tak zrobiona pompa bedzie działać bezawaryjnie wszystko inne to strata czasu- powodzenia przy szukaniu uczciwego pompiarza (do autora postu jak coś dam ci namiary na ludzi którzy zregenerują ci to)
No tak... Nowy fabrycznie sterownik... Tak jak mówisz kolego...
Wybieraj:
1- Klacz
2- Kobyła
3- Ogier
4- Kuc

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Sygnal pwm zalezy od wypelnienia pod wplywem ktorego otwiera sie wiecej lib mniej zawor sterujacy tlok kata wtrysku. Chodzi mi ile hercow lub kilohercow ma ten sygnal. Moze ktos z ciekawosci wlozyl tam oscyloskop. Buduje pewne urzadzenie do sterowania pwm tylko nie wiem ile ma czestotliwosci?

Zeby emulowane zawory i wtryski noe wpadaly w wibracje i inne sprawy. Poprawcie mnie jak sie myle. Czy np 50khz starczy? Przepraszam ze nie w temacie
Wiem nie w temacie. Ale mam pytanie budujesz ten generator pwm a ne555?

karwa raz dwa trzy

SuperMechanior
Punktów
39
Miasto
wies kolo miasta
Wzgledem generowania impulsow poszedlem na latwizne i kupilem to za 12 plnow tylko dorabiam zasilacz, wzmacniacz na mosfetach .Samego generatora nie oplaca sie robic za 12zl a ma zakres od 0 do 150khz i wypelnienie od 0 do 100 procent. I ladny prostokat -670607474-1024368897.jpg

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki

karwa raz dwa trzy

SuperMechanior
Punktów
39
Miasto
wies kolo miasta
Podlaczalem go pod oscyloskop i o dziwo dziala. Wiesz ceny sa tak bezszczelne ze nawet nie chce sie dreptac kolo takich bzdetow. A to schemat kup czesci wytraw plytke lutowanie sranie i sumam sumarum z godzin pracy wychodzi stowka

Ale na start mu daj wzmacniacz jakis na 20 amper bo nic nie podlaczysz do niego bo pierdzielnie mosfetunio na wyjsciu.

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Podlaczalem go pod oscyloskop i o dziwo dziala. Wiesz ceny sa tak bezszczelne ze nawet nie chce sie dreptac kolo takich bzdetow. A to schemat kup czesci wytraw plytke lutowanie sranie i sumam sumarum z godzin pracy wychodzi stowka

Ale na start mu daj wzmacniacz jakis na 20 amper bo nic nie podlaczysz do niego bo pierdzielnie mosfetunio na wyjsciu.
Irf3205 ja wstawiałem taki. Działa dobrze tylko regilacja potencjometrem. A za tą cenę nie warto tracić czsu, jedyne co zostaje to tylko wzmocnienie sygnału.

Do góry Bottom