• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A6 C5 2.4 V6 BDV 170KM proszę o pomoc błędy rozrządu

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Jeżeli mam nierozbieralne wale też w ultradzwieki. I puszczam denaturat pozniej na maszynie przez wtryski i sprawdzam wydajnosc. Za 10 nie robie 30-40 zeta ale niektórym 10 mu powiedziałem tak dla checy bo widze ze dusigrosz

Ostatnia edycja:

wojciech0015

Gaduła
Punktów
1
Witam, a ja Panowie jestem po ustawieniu rozrządu co prawda 2 razy to robiłem bo za pierwszym razem ustawiłem gorzej niż było :D ale podczas dokręcania kół zębatych popełniałem błąd po drugim ustawieniu rozrząd jak z salonu pokazuje mi w programach 0, 0 kw, więc jestem bardzo zadowolony tym samym jak położę rękę na kolektor to silniczek chodzi idealnie równo, nie jak poprzednio miał jakieś dziwne drgawki.

Nie wiem czy to jakiś efekt placebo ale mam wrażenie, że silnik stał się dynamiczniejszy. Rozrząd miałem przestawiony o ząb przynajmniej. jak nie półtora tak na oko. Teraz ustawiony na blokadzie i efekt jak dla mnie baaardzo zadowalający.

Co do błędów to z początku żadnego nie było jednak po czasie wyskoczyły błędy czujnik wałka rozrządu na 2 banku i po podłączeniu nie mogłem go skasować a czujnik nie pokazywał żadnych wartości więc problem ewidentnie z czujnikiem dzisiaj sprawdzę przewody oraz zamienię je miejscami aby mieć pewność.

Niepokoi mnie dodatkowy temat mianowicie na 2 bloku mam mały wyciek oleju, cieknie idealnie spod elektrozaworu nastawnika rozrządu. czy da się uszczelnić sam elektrozawór, czy cały nastawnik do wymiany ? :/

Do góry Bottom