• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A6 C5 2.5 TDI AKE 180KM pomocy

TimeBandit

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Złotów
Witam. Mam problem z A6. W aucie do wymiany mialem wałki i hydropopychacze bo juz był czas. Wymieniłem wszystko poustawiane na blokady wałki jak i pompa wtryskowa i wał korbowy. Auto odpala z pierwszego strzała ale jest dziwny stukot i nierówno pracuje i rzucą nim na wszystkie strony. Może to być czasami wtrysk sterujący bądź coś innego ? Auto chodziło do samego końca bezproblemu prócz wałków.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
comment_EPVZ1stFmtNkjO5Pri7F9ERo7xA6ndQP.gif tenor (4).gif Nie lada mechanior z ciebie... masz smykałkę...:D

TimeBandit

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Złotów
Przyszedłem tu o poradę czym to może być spowodowane a nie juz na samym wstępie dosrywki.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Przyszedłem tu o poradę czym to może być spowodowane
Spowodowane jest to tym, że jakiś głąb co nie ma pojęcia o pojęciu wpakował pazury i spierdzielił robotę...:)
Wystarczająco jasno, czy jeszcze panicz czegoś nie trybi ?:)

TimeBandit

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Złotów
Spowodowane jest to tym, że jakiś głąb co nie ma pojęcia o pojęciu wpakował pazury i spierdzielił robotę...:)
Wystarczająco jasno, czy jeszcze panicz czegoś nie trybi ?:)
Akurat dziwnym trafem pierwszy raz mi się to zdarzyło. Wymieniałem wałki nieraz w tych silnikach i zawsze bezproblemowo pracował. Jakbys człowieku nie wiedział to jakbym się nie znał to bym się nie brał za to. Logiczne. ‍

Do góry Bottom