• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 2.5 TDI AKN Pompa VP44

Punktów
0
Witam.
Mam problem moim autem, otóż padła mi pompa wtryskowa VP44 w silniku 2.5 TDI V6 AKN.
Wymontowałem i wysłałem do regeneracji. Wczoraj dostałem ją i po zamontowaniu nie modę ustawić początku kąta wtrysku.
Ustawiam wał korbowy na trzpieniu blokującym tak aby pierwszy tłok był w GMP i pompę na trzpieniu blokującym, wałki rozrządu
ustawione również na płytkach no i niestety ale żeby uruchomić trzeba długo kręcić rozrusznikiem a lak już silnik się uruchomi to
nie ma mocy i nie osiąga więcej niż 1500 obrotów. W VCDS są następujące błędy które po wykasowaniu pojawiają się ponownie.

00550 - Start of Injection Regulation
17-10 - Control Difference - Intermittent

00550 - Start of Injection Regulation
17-00 - Control Difference

Gość z firmy regenerującej pompę twierdzi że wymieniono sterownik pompy oraz czujnik obrotów w pompie.
Trochę pogrzebałem w sieci na temat ustawiania tego czujnika, jedni twierdzą że się ustawia inni że nie.
Kolejna rzecz to taka że w VCDS w nastawach podstawowych nie są wyświetlane wartości kąta.
Chcę tylko uruchomić auto żeby pojechać do kogoś mądrego. Czy można liczyć na ewentualne propozycje?
Z góry dzięki.

marcinlowicz

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Łódzkie
Jak odpalisz to poderzyj na komputerze jaki masz kąt. Będziesz wiedział czy się pomyliłeś czy nie. Z tego co pamiętam to tam nie ma klina na kole. A co się działo że pompa poszła do regeneracji?

Do góry Bottom