• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kąt wtrysku Vw lt 35 2.5 tdi

Tymonek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Katowice
Witam jestem po wymianie rozrządu w lt 35 2.5 tdi. Silnik elegancko zapala nic nie kopci,.po tygodniu podlaczylem go pod vcds żeby sprawdzic czy wszystko jest wporzadku. Jest błąd kąta wtrysku, a w bloku pomiarowym jest kąt 180 stopni co więcej po dodaniu gazu bardzo skacze w zależnosci od obrotów. Mechanik mowi, że ustawił czujnikiem zegarowym i nie będzie więcej tego ustawial.Proszę o pomoc czy to zostawić a moze ktos pomoze to ustawić.Dziękuje za pomoc.

Ostatnia edycja:

lisek171

SuperMechanior
Punktów
41
Jeśli masz vcds to w nastawach podstawowych w formie graficznej masz cała listę, wybierasz swoje oznaczenie silnika i regulujesz kąt wtrysku

Tymonek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Katowice
Rozumiem juz to sprawdzałem oczywiscie źle ustawione powinno bydz miedzy 30 a 55 max. Niestety nie za bardzo wiem jak to ustawić.P

Tymonek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Katowice
Nie robiłem tego szukałem instrukcji jak to zrobic ale zrezygnowalem .o
Oddalem do mechanika w rudzie śląskiej jak mnie przekonacie napisze dokładnie gdzie.Nie chce człowiekowi robic opini .Z tej instrukcji niby wydaje sie to proste ale nie mam narzędzi.W sumie chodzi tylko teraz o ten kat wtrysku .
Jeżeli ktos pomoze chętnie podjade to ustawić.
Oczywiście coś tam czytalem ze reguluje sie to od strony pompy napinaczem.Nigdy tego nie robilem .

Do góry Bottom