• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A6 C7 2013 cglc 177km wspomaganie problem j500

lukasz1997156

Początkujący
Punktów
7
Witam Panów. Mam problem w audi. Wspomaganie raz jest raz go nie ma . Jak go nie ma to poprostu na liście sterowników w Odis brak sterownika 44. Jak wspomaganie dziala to sterownik jest widoczny i brak błędów. Wymieniłem sterownik maglownicy ale jest to samo . Przewody wyglądają ok. Główne przewertowałem, cany i plus po 15 też jest . Jak wspomaganie nie ma to w gatewayu(19) jest błąd od braku komunikacji z j500 i to w sumie tyle . Jak myślicie może być uszkodzony gateway ? Przewody już chyba odpuszczam dziwne że raz jest ok w 100% , a raz lipa . Wypatrzyłem gdzieś na necie że ogólnie układ składa się z magla, gatewaya i modulu przyspieszenia czym kolwiek ten moduł jest nie mam pojęcia i nie wiem gdzie się znajduje . Błagam pomóżcie bo już i ja mam dosyć i klient też;) z góry pozdrawiam i dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Ostatnia edycja:

Styber

SuperMechanior
Punktów
56
Wymieniłeś moduł #44 na inny i dalej to samo?
Czyli problem jest gdzieś w przewodach, jakości połączeń. Wymień wszystkie bezpieczniki, które zasilają J500 na nowe, sprawdź wszystkie przewody zasilające pod obciążeniem, a nie na ciągłość. Puść nową skrętkę CAN, tzw. bypass dla testu.

lukasz1997156

Początkujący
Punktów
7
Dokładnie wymieniłem i to samo. Sprawdzę jeszcze te przewody i dam znac

impulsmk

Bywalec
Punktów
20
Miasto
Kielce
Nie odpuszczaj przewodów. Sprawdź jeszcze dokładnie masę. Masa chyba jest przykręcona do karoserii śrubą. Może śruba się poluzowała. Objawy znikającego zasilania.

lukasz1997156

Początkujący
Punktów
7
Wybaczcie ze tak późno ale usterka naprawiana tzn trochę druciarstwo ale nie chciało mi się szukać dokładnie gdzie uszkodzone są przewody bo nie było nic widać pod obciążeniem h7 normalnie działały. Musiały się gdzieś cany zwierać bo puściłem bokiem i wszystko bangla pozdrawiam

Do góry Bottom