• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ABS

rumcajskrosno

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Krosno Odrzańskie
Czy ktoś spotkał się z takimi dziwnymi objawami w Xsara Picasso 1,6 benzyna 2008 rok.Świecące się kontrolki ABS,ESP i ręcznego.Wszystko przeskanowane Diagbox .zero błędów .Wymieniony czujni stop nowy,Sprawdzone czujniki ABS. Sprawdzona pompa ABS i jej sterownik .dwukrotnie sprawdzana zbieżność, ABS sprawdzany na rolkach,kąt kierownicy ustawiony i zaprogramowany , a kontrolki nadal świecą i żadnym programem nie idzie ich wyłączyć .

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Może licznik zdechł.

rumcajskrosno

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Krosno Odrzańskie
Robiłem kilka programami .Maxiecu,programem delphi,i Lexia 3 i diagbox do citroena i peugota . i zero błędów wszystko pracuje prawidłowo nawet pojechałem na stację diagnostyczną na rolki celem sprawdzenia ABS, i wszystko działa . Licznik i wszystkie w nim procesory sprawdzone powiem szczerze od lat zajmuję się amatorsko samochodami i elektroniką , wredne są renault ale mam je w jednym palcu jeżeli chodzi o benzyniaki , Ale z czymś takim nigdy się nie spotkałem.

Rys00

Boss regionalny
Punktów
99
Zmierz jakie masz napięcie w lini CAN na pompie i w liczniku

rumcajskrosno

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Krosno Odrzańskie
Napięcia na wtyczce ABS pomierzone wszystko OK. jak i z licznikiem Ok ale jutro jeszcze sprawdzę włącznik hamulca ręcznego czy nie robi zwarcia.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
674
Miasto
WLKP
Xsara to nie Renault.Powiedz tylko jak posprawdzałes te procesory.

rumcajskrosno

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Krosno Odrzańskie
Xsara to nie Renault.Powiedz tylko jak posprawdzałes te procesory.
I wszystko działa jak należy wszystkie te programy a szczególnie diagbox złom pojechałem w trasę xsarą ponad 300 km i wszystko samo się ustawiło zgasły kontrolki znikły napisy informujące o awarii ABS i ESP .

Do góry Bottom