• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Adaptacja licznika Skoda Superb

sharan2004

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Warminsko Mazurskie
Witam znajomy ma Skode Superb 2.0Tdi 170hp 2010r w ktorej mechanik spalił mu zegary, z racji tego że posiadam ODISa i VCDSa to poprosił mnie abym mu zakodował nowe zegary, lecz nie bardzo wiem jak się do tego zabrać?

Czy do nowo zakupionych zegarów sprzedawca musi mu dać PIN? tak aby po podłączeniu ich do auta można było się do nich zalogować za pomocą tego pinu?

Jak zczytać pin immo?

Wydaje mi się że te auto jest objęte ochroną komponentów i bez kodowania online się nie obejdzie?

Którym programem lepiej kodować te zegary?

Dzięki wielkie za wskazówki.

sharan2004

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Warminsko Mazurskie
nie ma opcji aby do kogokolwiek jechac auto jest za granica i w grę wchodzi tylko adaptacja vcdsem lub odisem

dzieki mechanik.k mysle ze ten temat z pewnością mi pomoże.
jezeli chodzi o ODISa, co jest potrzebne do adaptacji nowych zegarów? Na pewno pin do ecu silnika i pin starych zegarów, czy muszę miec również pin nowo zakupionych zegarów tz nie kompletnie nowych tylko z demontażu innej skody

Ostatnia edycja:

GTH

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Piła
Powiem krotko, tymi zabawkami nic tu nie zdzialasz i na prozno szukasz rozwiazania. Kolega wyzej dobrze ci juz poradzil na poczatku tematu.

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
Jak przełożysz zegary to kodowanie sobie zrobisz VCDS, ale najpierw, aby wszystko zagrało to musisz przerzucić Security Blocks ze starego licznika do nowego, a do tego potrzebny sprzęt za grubszą kasę: X-Tool, X-Can, AVDI...
Oczywiście pod warunkiem, że SuperB II ma IMMO w licznikach, bo wiele nowych aut z grupy VAG już go tam nie ma.
W tym przypadku nie wim bo nie miałem styczności z tym autem.
To już nie to samo co w IMMO III i starszych. Jak zaczniesz się bawić z PIN-em w tym przypadku CS to uziemisz mu auto bo klucze i całe IMMO szlag trafi.

Do góry Bottom