• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Adaptacja pomieszczeń na wrtsztat

Mateusz093

Początkujący
Punktów
1
Witam wszystkich zwracam się do was z próbą o poradę. Mianowicie zacznę od początku. Mam pomieszczenie gospodarcze o powierzchni ok 100mkw, i chciałbym z tego zrobić warsztat blacharski, nie przewiduje lakierowania bo nie dowiadywałem się jeszcze jak to wygląda od strony środowiska. Jest sens wogule próbować coś robić w te stronę czy nie bardzo jak myślicie? Ważne jest to iż sprzęt już mam i to całkiem sporo go się nazbierało zostaje tylko dostosować pomieszczenia. Drugie pytanie tyczy się tego iż budynek jest dzielony na 4 właścicieli a każdy z nich ma swoją część która ma wpisane w K. W. I jest wyznaczony obszar z całego budynku na właściciela. Jak to prawnie wygląda? Potrzebuję jakieś zgody od sąsiadów czy może jednak nie trzeba z nimi nic uzgodnić?

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
4 właścicieli czyli właściwie to masz pomieszczenie 25mkw ? słabo

Mateusz093

Początkujący
Punktów
1
Chudson źle mnie zrozumiałeś budynek sam w sobie ma 400 mkw mój udział w tym to jest 100 mkw. Każdy z właścicieli ma swoje 100 mkw oddzielone. Tak więc nikt nikomu w drogę nie wchodzi :)

Do góry Bottom