• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Adapter kwadrat 3/8 cala do nasadek BERNER I-socket

Marcin_Żary_78

Początkujący
Punktów
2
witam

czy spotkał się ktoś może z adapterem do montażu na kwadracie 3/8 cala nasadek z zestawu kluczy Berner w systemie I-socket

Planuję zakup klucza dynamometrycznego z kwadratem 3/8 cala a posiadam fajny kpl kluczy z nasadkami Berner - Zestaw BERNER I-socket a Loop Ratchet, taki:
https://archiwum.allegro.pl/oferta/...tchet-berner-promocja-gratis-i7712588389.html

i chciałem nasadki z tego kpl montować na kluczu dynamometrycznym

czyli musiałby być adapter - z jednej strony gniazdo na kwadrat 3/8 cala a z drugiej gniazdo I-socket

dzwoniłem do firmy Berner ale mało ogarnięta Pani mnie obsługiwała, słychać było przerażenie w jej głosie....

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
źle interpretujesz, to nie było przerażenie. myślę że Pani jest duużo bardziej ogarnięta w temacie niż ten po drugiej stronie.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Bierzesz nasadkę 3/8 1omm, wkładasz w nią imbus 10, z drugiej strony 10 na 3/8 lub 1/2 , a w zestawie widać przejściówkę na kwadrat i po temacie.

Marcin_Żary_78

Początkujący
Punktów
2
nie da rady

nasadka Berner ma mocowanie I-socket zewnętrzne

Ten kwadrat również ma zewnętrzny I-socket

Potrzebuję albo adapter co będzie miał po obu stronach gniazdo I-socket
albo adapter z gniazdem kwadrat (obojętne ile calowe) a z drugiej gniazdo I-socket pod nasadki Berner...

chyba szybciej kupię drugi kpl nasadek i bitów z mocowaniem 3/8 cala.....

darcun4

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Toruń
W opisie aukcji pisze jak byk:
"Możliwość stosowania nasadek tradycyjnych dzięki użyciu adapterów 1/4" i 1/2"
Może trzeba zadzwonić jeszcze raz i poprosić panią o przekazanie telefonu komuś bystrzejszemu.

Marcin_Żary_78

Początkujący
Punktów
2
Adapter ten jest w kpl, dzięki niemu do grzechotki która jest w kpl, z gniazdem przelotowym I-Socket wkłada się adapter i mamy kwadrat 1/4 i 1/2 cala,

ale adapteru aby zamontować nasadki z kpl na kwadracie 1/2 lub 1/4 lub innym nie ma

Ostatnia edycja:

Marcin_Żary_78

Początkujący
Punktów
2
mam dostępną tokarkę i frezarkę, a nawet drążarkę zarówno drutową jak i wgłębną, chyba wytoczę taki adapter z mat. 1.2311 - ok. 30HRC, i wstępnie pofrezuje wybrania pod klucz I-socket i kwadrat 3/8 cala, a reszta na drążarce wgłębnej elektrodą..... a co :)

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
A wystarczyło kupić stahlwille na wymienne końcówki. Zakładasz wtedy jaka chcesz grzechotkę ...

Do góry Bottom