• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

aktywacja autocom 2013R3

Status
Zamknięty.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Ja mam zainstalowaną wersję cars 2014 (była też 2013) i track 2013 (była 2014) i działa bez problemu lecz musisz za każdym razem aktualizować po zmianie cars na track i odwrotnie.

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Czy ktoś w końcu próbował zainstalować wersję car i truks na jednym komputerze i jak to działa?
Gdzies w temacie juz to było ale napisze jeszcze raz. Nie ma najmniejszego problemu a nawet potrzeba aby używać obie wersje programu i działa to b.dobrze

Piotr123456

SuperMechanior
Punktów
5
Po instalacji na laptopie 2013.3 brak wykrycia VCI ? Lampka na głowicy swieci się na niebiesko a powinna na czerwono . Testu portu też nie przechodzi . Głowica to autocom cdp+ .

20150118_170032.jpg

radelinus

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Wrocław
www.autocircuit.pl
Bardzo często się zdarza, że przy samodzielnej, wcześniejszej instalacji NetFramework nie chodzi właściwie Autocom. Odinstaluj NETFramework i pozwól zainstalować się z instalki CDP.

Piotr123456

SuperMechanior
Punktów
5
Włączyłem i też nic nie wykrywa . Rozumiem ,że muszę odinstalować , odłączyć internet i odinstalować netframework i zainstalować wszystko od nowa ?

radelinus

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Wrocław
www.autocircuit.pl
Przez dodaj/usuń programy lub np. Revo Uninstaller usuń Net Framework (wszystkie zainstalowane z pakietami językowymi włącznie). W instalce Autocoma jest właściwa wersja NetFram.... . Z C:\Documents and Settings\użytkownik\Dane aplikacji\ usuń katalog autocom (lub delphi). Z rejestru usuń wszystkie wpisy dotyczące wcześniejszych instalacji autocom (lub delphi) - uruchom - regedit - F7(szukaj) - nazwa (autocom lub delphi). Jak cośznajdzie to usuń i F3 - szukaj dalej. Potem zainstaluj od nowa program (zgodnie z instrukcją). Podmień pliki, aktywuj i powinno być OK.

Piotr123456

SuperMechanior
Punktów
5
A więc tak . Jeśli komuś po instalacji autocoma nie widzi VCI to przyczyny mogą być dwie . Albo nie ta głowica albo nie ten id wpisany przy instalacji . Stare głowice miały inne id . Nowe id pasuje do głowicy CDP+ i taki też komunikat musi widnieć podczas całego procesu instalacji . UWAGA ... musi być istalajacja z "+" stare głowice z diodami z boku wykrywa bez problemu na nowe niestety trzeba mieć nowe id które ja mam . A i jeszcze jedno . Jeśli instalujemy drugi czy trzeci raz robimy dokładnie jak napisał radelinus czy wywalamy wszystko co jest związane z poprzednią instalacją. Można jeszcze przejechać wszystko cc cleaner. Pozdro.

ben1222

Początkujący
Punktów
0
witam. mam taki problem. Po zainstalowaniu autocoma na laptopie po formacie. A mianowicie jeżeli przechodzę do aktywacji i kliknę "start" to nie pojawia się to okienko czy zapisać czy odtworzyć tylko wyskakuje po chwili komunikat "operacja się nie powiodła" co może być powodem ponieważ wcześniej instalowałem na niejednym laptopie i takiego problemu nie miałem.

Z góry dziękuję :)

michu488l

Nowy
Punktów
0
delphi prosze o aktywacje

Załączniki

• FileActivation.rar
    2,8 KB · Wyświetleń: 7
Ostatnia edycja:

maciek.k-k

SuperMechanior