• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Aktywacja modułu zamykania i otwierania drzwi-Merc SLK200

crossfire

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Gdynia
Witam,
Mam pytanie : Czy ktoś z Was zna procedurę aktywacji modułu zamykania i otwierania drzwi ?
Historia jest taka, że samochód stał pół roku i akumulator rozładował się kompletnie (poniżej 8V DC)
Oczywiście najpierw wymieniłem baterie w pilocie - jednak były dobre. Pilot sprawdzony dobry.
Samochód otwierałem i zamykałem kluczykiem - samym grotem.
Poza tym żadnych usterek nie stwierdziłem samochód zapala, jeździ.

crossfire

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Gdynia
Poczytaj to "starką".

Hm, nie znam STARKI, ale jak się domyślam jest to jakiś interface, który ma dodatkową funkcję manualnego ustawiania systemu otworz/zamknij drzwi, zapisany w file .
Fizycznie polega to na naciskaniu na pilocie odpowiedniej sekwencji klawiszy - coś podobnego do kasowania inspekcji olejowej .
Dziękuję za zainteresowanie.Pozdr

crossfire

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Gdynia
To nie jest "interfejs" Twoja wiedza jest szczątkowa żeby nie powiedzieć żadna.

SZ.P Stanisławie stary weteranie Grupy wsparcia technicznego skąd ten merytoryczny ton oceniający innych.
Trochę się zjeżyłem twoją odpowiedzią, bo po co zabierasz głos w sprawie beznadziejnej. Czy ja piszę, że jesteś wybitnie złośliwy na tym forum i odpowiadasz zagadkami? Żadnych konkretów,.Albo jesteś zgorzkniałym starcem który chełpi się czymś co kiedyś przerabiał i uważa się za takiego co wszystkie rozumy pozjadał. Teraz najlepsze - bo sądząc z czytanych files jesteś prostym chłopkiem roztropkiem bez wykształcenia.
Nie lubię cię i nie chciałbym się z tobą spotkać.

Owszem na forum jest jeszcze kilku dowcipnisiów, ale na razie nie nadepnęli mi na odcisk.

Wracając do tematu wystarczyło odrobić pracę domową, przeczytać właściwe posty i rozwiązanie gotowe.
Wystarczyło przycisnąć 1 (jeden) klawisz na pilocie na 10SEK. i jest OK.

Do góry Bottom