• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Akumulator AGM mercedes.

Rokers

SuperMechanior
Punktów
69
Miasto
Ostrołeka
Nowy Sącz.

Znalazłem go też na allegro i tam chce więcej ale też tanio jak za nowy AGM mercedesa.

Ostatnia edycja:

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
zapytaj ile waży i porównaj ze swoim.

tylko nie grzeb mu w środku, bo potem so problemy ze zwrotem.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Ori Mercedes tańszy niż akumulator średniej jakości firmy... Tak, to na pewno oryginał :)

PS. Wiesz, że Mercedes nie ma swojej fabryki akumulatorów?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
To są ori aku dla mercedesa z partii, która nie przeszła rygorystycznych testów. Znajomy z pl sprzedał juz tego x sztuk.
Po wadze poznasz bez problemu.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Czyli przebijają i tak wszystko na rynku ...
Ważą kilka kg więcej niż markowe centra itp. Parametrami i tak przewyższają markowe produkty. Znajomy sprzedał juz tego w opór. A obstawiam ze to jest to samo co on miał.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
To są ori aku dla mercedesa z partii, która nie przeszła rygorystycznych testów. Znajomy z pl sprzedał juz tego x sztuk.
Po wadze poznasz bez problemu.

W jakim świecie żyjesz? Firma produkującą akumulatory dla Mercedesa (nie wiem kto tam teraz dla nich robi, załóżmy że Clarious, czyli dawne Johnson controls) wyprodukowała akumulatory, które nie przeszły jakiś testów. Ok, jest to prawdopodobne... Ale ta firma nakleiła na te akumulatory nakleiki brandowe Mercedesa i sprzedała je na lewo, pod stołem Twojemu koledze, który je sprzedaje dalej? Czujesz już ten absurd? Czy może sprzedali je oficjalnie, nielegalnie wykorzystując brand Mercedesa i w dodatku narażając się na milionowe kary i odejście kluczowych klientów? Serio?

Jeżeli dalej nie widzisz, że coś tu jest nie tak, to rozumiem że wszystkie oryginalne buty Nike itd. które na Facebooku ludzie sprzedają, to wcale nie chińskie śmieci z Ali, tylko faktycznie oryginalne buty, które nie przeszły kontroli jakości?

Obudź się chłopie i bzdur nie opowiadaj. Jeżeli faktycznie to są akumulatory robione dla merca i nie przeszły testów, to idę o zakład, że gdyby chcieli je sprzedać, to zrobili by dla nich inny brand, żeby nie psuć marki. Co do tego, czy one są lepsze od centry to akurat możesz mieć rację, bo centra i inne auto party to żaden szał nie jest.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Nie muszę się obudzić, bo nie śpię.

Nie wiem kto i jak te aku rozprowadza, ani skąd ma. Wiem ze je sprawdzali i są zdecydowanie cięższe i maja parametry wyższe od tych deklarowanych na naklejkach.

To są suche fakty. Znając realia pewnie miały zostać zezłomowane, a trafiły do obiegu jak to w życiu bywa.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Moim zdaniem, to nie ważne czy mają naklejki oryginalne merca, czy nie- ważne jest, aby razem z zakupem dostać karę gwarancyjną opisującą zarówno warunki gwarancji, jak i parametry aku... bo jak się coś zesra to będziemy mieli podkładkę i możliwość jakiegokolwiek dochodzenia swych praw... no chyba, że po spuszczeniu tej partii aku, sprzedawca zwinie interes i w razie W zostaniemy z ch... w ręku...:D jak to często w takich przypadkach bywa...:rolleyes:

ps. nie ma cudów, coś musi iść za tak niską ceną... pytanie co ?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Rzadko się zdarza, żeby podróbka była lepsza od oryginału :D
Tutaj tak jest, więc ...

Ktoś ma na tym interes, bo te aukcje z olx i allegro to już pewnie x - pośrednicy po drodze od źródła.

Tak jak pisałem, jeżeli jest to to samo co mój znajomy ma, to można to brać w ciemno.

Rokers

SuperMechanior
Punktów
69
Miasto
Ostrołeka
To jest varta. Zresztą jest napis. Waga 23.1kg. Warta że sklepu 22.5kg. Centra 18z groszami. Może przestały w serwisie swój czas i są dla nich na złom. ? Zastanawia mnie ta ogromna ilość chińskich napisów ... A może zwyczajnie daty ktoś przebija ? Na akumulatorach do bmw daty wyglądają inaczej A też varta je robi.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
576
Miasto
Podkarpacie
Poproś sprzedawcę o kod seryjny aku i go zdekoduj . Prawdopodobnie okaże się ze są 36 miesięcy po dacie produkcji czyli = nie powinny być sprzedane jako nowe . Będzie lepsze niż centra ale nie przeżyje już tego co sztuki co ma do 12 miesięcy od produkcji , chyba ze ktoś je regularnie doładowywał czyli powinna być do niego dołaczona karta lądowań , której na pewno nie będzie .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ

MMarcin145

Nowy
Punktów
1
Miasto
Wawrzeńczyce
Witam,
Kupiłem ten akumulator 80 Ah, też miałem obawy czemu taki tani.
Przy zakupie parametry idealne, napięcie 12,62 V. data produkcji na minusowym słupku 14 tydz 20 rok, z kodu na wieczku też tak wychodzi.
Doładowałem go kulonem 912, w 4,5h doładował jeszcze 13 Ah.
Rozładowywał się prądem 4 A - 20,43h czyli rzeczywista pojemność 82,92 Ah.
Nie wiem co z nim może być nie tak - ale trzyma parametry.
Zobaczymy ile posłuży.
Osobiście polecam, może pomogę komuś podjąć decyzję.

Do góry Bottom