• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Antara, captiva . Lewarek zmiany biegów .

rekda

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Warszawa
allegro.pl
Strasznie luźno działa mi lewarek zmiany biegów, czy to zapowiedź kłopotów z skrzynią? Chyba nie, mam nadzieję że nie, czy wystarczy zakupić się w jakiś zestaw regeneracyjny wybieraka i sie tym zająć , czy ktoś to robił w tym aucie i jaki stopień trudności jest przy tej pracy .

Drugie pytanie, nie ma póki co problemów ze skrzynia chyba bardziej z przegubami, na których mam zauważalny luz ruszając nim przy dyfrze i skrzyni góra dół ( wewnętrzne ) nie są to luzy osiowe tylko promieniowe i ne na samym krzyżaku tylko chyba w środku na łożysku lub wieloklinie , czy ktoś może coś mi to odpisać , co regenerować w takim przypadku czy to wogóle ruszać, są firmy ktore regenerują skrzynię , przekładnie, mosty czy to duży koszt zakładając że wymiana będzie dotyczyć tylko łożysk ? Muszę dość wolno puszczać sprzęgło na każdym biegu bo inaczej jest szarpnięcie , suma wszystkich luzów jest dość duża .

Do góry Bottom