• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Antipollution service faulty-Citroen C5 Mk1 2.0 HDI

PiotrekBstk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
Witam wszystkich.2 dni temu mojej żonce podczas jazdy wyskoczył powyzszy bład i samochod zgasł.potem przez 1 dzien było wszystko ok az do wczoraj wracałem do domu i troche mi sie przycisneło i praktycznie przy wyprzedzaniu z predkoscia lekko ponad 140km/h to samo samochód zgasł i ten sam błąd .
I teraz moje pytanie orientuje sie ktoś czego to moze być wina,dodam ze
-Wymieniłem regulator cisnienia
-Przepływomierz
A i jeszcze jedno po wyskoczeniu błedu i odpaleniu samochodu po okolo minucie pomimo ze pali sie check samochod jedzie w miare normalnie ale od silnika slychac dziwny swist,i nie jest to turbina wyglada jak by gdzies była jakas nieszczelnosc....
Wiem ze bład jest bardzo ogólny i ze w żabojadach dosc czesty ale juz momentami rece opadaja,nie wiem co jeszcze moge sprawdzic czujnik cisnienia doladowania?filtr paliwa?bede wdzieczny za wszystkie sugestie pozdrawiam

PiotrekBstk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
bym zrobil ale samochod nie laczy sie z laptopem....teraz wyszedl nastepny psikus samochod po odpaleniu chwile popracuje i odrazu gasnie....

PiotrekBstk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
pawel2406 no bez urazy ale widze ze blyszczysz jak gwiazda.... łopatologiczne mowiac mam rozpierdo.... wtyczke pod kabel poprostu ktos ja sobie wyrwal i tyle....az takim tumanem nie jestem ze nie umiem zrobic samochodu ale akurat tu juz rece mi opadaja dlatego zapytalem o mozliwe przyczyny wedlug innych wkoncu czlowiek uczy sie cale zycie......i myslalem poprostu ze ktos cos podpowie ....Ale w sumie najlepiej jest liczyc na siebie.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
błyszcze bo poprostu czysty jestem ... a teksty typu laptop sie nie łączy GWIAZORZE to mnie nie wruszaja ....
Kupiłeś sobie jakiegoś klona i co???? kabelek sie urwał?-SAM SIE URWAŁ???

PiotrekBstk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
i duuuupa zlacze wstawione podlaczone dobrze a zero komunikacji z komputerem no nic bede probowal dojsc do usterki tradycyjnymi metodami....

PiotrekBstk

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
no zgadza sie ale widze ze wczesniej ktos duzo w nim grzebal bo kto madry wypierdziela wtyczke od kompa z samochodu....Fakt ze są rózni pseudo fachowcy no ale bez przesady co za tumanem trzeba byc zeby robic takie rzeczy.....

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Weź zmywacz do hamulców i na pracującym silniku psikaj po dolocie. Jak zassie przez nieszczelność to wejdzie na obroty

Do góry Bottom