• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra G 1.7 DTL błąd P1220 i traci moc.

spawacz

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Tąpkowice (lotnisko Pyrzowice)
Witam was, mam problem z astrą g, robiłem tam remont góry silnika po pęknięciu paska rozrządu, poskładałem wszystko, autko pali lecz podczas jazdy wyskakuje czasem błąd P1220 i po przegazowaniu auta gaśnie. Wiem, że jest on związany z pompą i jej tłoczkiem przestawiacza wtrysku. Tylko, czy może on też wyskakiwać od źle ustawionej pompy? W sumie nie wiem jaki dokładnie jest kąt bo ustawiłem go na oko, wsadziłem tylko bolec w pompę i na znaki. A górny wałek jako, że nie ma cech tylko na krzywki spojrzałem. Proszę doradźcie bo już nie wiem czy bawić się w ustawianie pompy czy od razu wyciągać.

spawacz

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Tąpkowice (lotnisko Pyrzowice)
Właściwie to nie długo. Tylko, że dzień wcześniej dostałem zły kluczyk bo bez pastylki immo, gdzie właścicielka zapewniała mnie, że na nim odpalała. Więc olałem migającą kontrolkę i starałem się odpalić. Dopiero drugiego dnia na podłodze znalazłem pastylkę immo, auto odpaliło bez zarzutu. No i dzień wcześniej szedł na plaku może z 10 sekund.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
jeśli wszystko inne ok to tak misiek pisze wydaje mi się że pompa może być lekko przytarta i zaczynają się cyrki

Do góry Bottom