• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra H 1,9 samodzielna wymiana sprzęgła SAC

Enemy

Początkujący
Punktów
0
Witam, przymierzam się do wymiany kompletnego sprzęgła w Astrze H z silnikiem 1,9 CDTI. Już pewnie miałbym skrzynie na stole lecz doczytałem się że występuje tam sprzęgło samoregulujące SAC. Czytałem na ten temat i zdania są podzielone, jedni piszą że da się wymienić bez przyrządu drudzy zaś, że się nie da. Chciałbym wiedzieć kto ma rację, żeby nie "wdepnąć w minę". Pozdrawiam i liczę na jakiekolwiek porady ;)

Łydziak75

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
OPOCZNO
tak jak Mattii napisał problem jest jak używane zakładasz albo nową tarcze do starego docisku , wtedy trzeba pierścień w docisku cofnąć

Enemy

Początkujący
Punktów
0
Czyli mówicie że można wymieniać bez strachu? :) Dopytam jeszcze o producentów sprzęgła, mam nadzieje że wszyscy producenci wstępnie napinają ten docisk?

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Jak będzie cały komplet nowy to nie masz się o co martwić bo wszystko gotowe do montażu jak koledzy piszą. Nie wiem jak u ciebie ale w hurtowni gdzie ja się zaopatruje bez problemu można taki przyzad wypozyczyc.Można tez sposobem tak jak kolega wyżej wspomniał np.na prasie do lozysk

Enemy

Początkujący
Punktów
0
Będę próbował, dzięki wielkie za rady :) Miałbym jeszcze jedną prośbę, mógłby ktoś nakierować gdzie szukać kodu silnika i skrzyni w Astrze H 1.9 CDTI 88KW?

Do góry Bottom