• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra H - brak komunikacji CAN

Simponz16

Nowy
Punktów
1
Cześć, posiadam Asterkę H 1.6 105km TwinPort w benzynie. Pewnego dnia po 8-godzinnym postoju próbując ją odpalić, kręciła rozrusznikiem jak by aku było martwe, natomiast po drugim zapłonie odpaliła bez problemu. Dzień później Astra była już trupem, podejrzewałem rozrusznik lub aku lecz nie dała się odpalić nawet na popych a aku jest sprawne, ładowałem aby to wykluczyć. Zrobiłem pomiar wszystkich bezpieczników i przekaźników - sprawne. Zczytałem błędy i oto co dostałem :
kod błędu].png
Mam to rozumieć jako brak łączności ABS/EBCM/ESC ze sterownikiem silnika. Czy mogę wykluczyć awarie sterownika silnika?
Ma ktoś jakieś pomysły jak to ogarnąć?

Załączniki

• kod błędu].png
    kod błędu].png
    143,5 KB · Wyświetleń: 9

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
A botem nie jesteś?
Wcześniej łączył Ci się ten program ze sterownikiem?

Simponz16

Nowy
Punktów
1
Kolego, rozwinąłem swój problem z samochodem, elektrykiem się nazywać nie mogę i przyszedłem po poradę ale zawsze na różnych forach musi się znaleźć osobnik ubliżający drugiemu. Nie wspomniałem o żadnym programie więc nie rozumiem pytania, ale jeśli masz na myśli program którym czytałem błędy to tak, łączył się.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Nie robiąc tematu , zapytam tutaj . Podałby ktoś może siły dokręcenia korbowodów , i wałków głowicy oraz kół rozrządu do takiego opla astry h 1.6 105 twin port . Z16xep

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Nie robiąc tematu , zapytam tutaj . Podałby ktoś może siły dokręcenia korbowodów , i wałków głowicy oraz kół rozrządu do takiego opla astry h 1.6 105 twin port . Z16xep
Nie było tematu , już sprawdziłem w AD cos mi dziś nie chciala działać pół dnia ;)

Do góry Bottom