• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra H wersja VAN/Kombi brak swiatel prawy tyl.

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty
P

PogotowieSamochodoweUK

Wiec auto jak wyzej Vauxhall Astra VAN, problem taki ze jak wlacza sie pozycyjne czy mijania to lampa prawa tylna nie swieci i nie reaguje na hamulec.

Masa na lampie jest, kable sa ok, polaczenia sa ok, wlacznik od pedalu hamulca OK. Bezpieczniki tez OK.

Problem dziwny bo po 5-6km jazdy swiatlo sie pojawia i jest bajka.

Czy w tej instalacji wszystko idzie przez wlacznik swiatel taka jak to jest zrobione a VAG?

Bo jesli tak to domyslam sie ze tam jest problem z zasniedzialymi stykami lub upalonym stykiem.
Vede wdzieczny za pomoc w przemysleniu tematu. Jade do tego auta we wtorek, to moze cos wymyslimy dot ego czasu heheeh

Jesli nic nie wymysle to myslalem nad zmostkowaniem stopu i mijania z lewa lampa i poprostu dam bezpiecznik z 7,5 na 10a, kable dadza sobie rade bo sa bardzo grube.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Masa na lampie jest, kable sa ok, polaczenia sa ok, wlacznik od pedalu hamulca OK. Bezpieczniki tez OK.
ty sprawdzałeś już tąlampę czy klient?

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie nie, ja dzisiaj bylem i sprawdzalem tylko snieg z deszczem i ''ciemnosci'' mnie przegonily do domu. Tak ze to nie zarowka;) Mierzylem napiecia i jak nie ma swiatla to do lampy nie dochodzi prad.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
ja bym szukał zgniłej wiązki lub konektorów w kostce, a jak ci sie nie chce to mostkuj lampy P i L :D

P

PogotowieSamochodoweUK

No wlasnie autko nowka, wszedzie sucho, wiazki jak nowki, ruszalem i mierzylem na kazdym koncu. Jedyne czego nie sprawdzalem to ten holerny wlacznik ale w niego puknolem i nie wiem czy to zbieg okolocznosci czy przyczyna ale sekunde po stuknoeciu w niego zapalily sie swiatla:eek:
We wtorek bede przy nim od rana wiec go obdrapie z kazdej strony bardziej szczegolowo i obejze wiazke tam gdzie jej nie widzialem jeszcze.

Mostkowac nie chce, raczej w ostatecznosci bo to ojciec mojej sasiadki z ktora w zgodzie zyjemy:D Jeszcze zobaczy i powie ze lipe zrobilem heheh

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
Przeczyść wszystkie wtyczki kontakt sprayem. Te włączniki świateł też lubieją być awaryjne.

P

PogotowieSamochodoweUK

A wie ktos jak ten wlacznik sie z deski wyciaga?

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
Pokrywke z lewej strony wyjmij i on jest chyba wciskany z tego co kojażę.

Do góry Bottom