• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ASX 1.8 DI-D traci moc w trakcie jazdy, nie reaguje na gaz

Kosib

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Słomniki
Witajcie. Auto ogólnie pali na dotyk. Moc ma, wszystko super lecz jak się rozgrzeje to nie zawsze i niezależnie od niczego zdarza mu się nagle stracić moc, auto przestaje jechać, nie reaguje na gaz, na wolnych trzyma obroty ale próbując dodać gazu nie chce wejść na obryty i albo zgaśnie albo się ledwo wkręci. Po ponownym odpaleniu lub jak uda się go wkręcić i przegazować to znów jeździ. Dzisiaj zrobiłem 30km i nic się nie działo. Brak błędów. W parametrach wygląda dobrze wszystko. W trakcie problemów ciężko coś wyhaczyć z parametrów ale ile udało mi się podglądać to było ok. Może miał ktoś podobne objawy lub ma jakieś pomysły. Będę wdzięczny i góry dziękuje.

Kosib

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Słomniki
Rozważałem zrobić przelewy ale jeżeli już wtryski to przelewy czy bardziej usterka elektryczna? Usterka elektryczna by była pewnie wyświetlana w sterowniku czy nie koniecznie?

Kosib

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Słomniki
Filtr paliwa nowy mann. Wtedy co mi się udało złapać moment awarii to ciśnienie paliwa niby było około 700bar. przy obrotach nie całe 2tys a normalnie podczas przyspieszania ma 1100-1200. Nie wiem czy to było spowodowane zanikiem ciśnienia i awarią czy awaria powodowała spadek obrotów i tym samym spadek ciśnienia. Nie wiem jak to rozumieć. Jak na złość dzisiaj rozgrzanym pojechałem i jeździłem pona 30km i kurde ani razu nie wystąpił problem a zapierdziela jak wściekły.

Do góry Bottom