• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 80 1.8 b3 PM, szarpie na benzynie, na lpg ok.

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
większości paluchem trzeba pokazać RESET POCZYNAŃ i spokojnie od początku

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
problem rozwiązany, błąd był po mojej stronie, wycinałem lpg na śrubkę i montowałem II gen, więc w komorze silnika co powycinałem to pamiętałem, ale co odcinałem od starej centralki to nie zwracałem uwagi, bo wiedziałem, że idzie kompletna nowa wiązka i będę ją podłączał na nowo ze schematem, więc ciachnąłem kable od przekaźnika który załączał obwód lambdy razem z centralką na pb, schowany gdzieś za radiem, wpięty we wtyczkę od ECU, nie byłem nawet świadom, że to tam jest...

choć wciąż mnie zastanawia czemu było przejście z sondy do pinu we wtyczce ecu, przy niezałączonym obwodzie lambdy, to by znaczyło, że odłączony był jeden pin masowy który jest specjalnie tylko dla sondy.

Marku, kolega pytał czy na pb sterownik gazu puszcza sygnał, bo czy sygnał emulowany czy prawdziwy to przez niego przechodzi.

Ostatnia edycja:

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
więc była przerwa w obwodzie i fajnie że gra

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
no Marku tak właśnie jest jak auta nie widzimy nie słyszymy i nie możemy pogłaskać po pokrywie to ciężki temat ;) przynajmniej ja tak mam to jak z lekarzami nie każdy jest jak Kaszpirowsi:p

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Lekarze to widzą i słyszą ale tez niewiele pomogą ...

Do góry Bottom