• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a1 2013 1.4tfsi DSG problem z automatyczną skrzynią biegów

Co moze byc jeszcze nie tak

• Dsg

Głosów: 0 0,0%
  • Skryznia biegow

Głosów: 0 0,0%

• Głosujących
    0

mrkuba556

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich, tak jak pisałem w temacie mam DUŻY problem ze skrzynią biegów (automatyczna DSG, audi a1 2013 1.4tfsi) Wiec gdy zaparkowałem samochód, gałka zmiany biegów zacięła się na P (dioda ''P'' miga cały czas, a na tablicy mam napis, że muszę wybrać bieg P lub N) , nie mogę nawet zmienić biegu i nie mogę uruchomić silnika. Ale kiedy mój samochód pozostanie około kilku godzin, wszystko zaczyna działać, dopóki nie pojeżdżę chwilę, wrócę do parkowania, wyłączę go, wtedy mam tę samą sytuację. Skanowałem za pomocą komputera i wykryto komunikat „Utracono komunikację z modułem sterującym skrzyni biegów (TCM)” (U0100100). Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, wtyczki i kable i wszystko jest w porządku. Wyczyściłem je również. Czy może być inna opcja niż wymiana całego układu mechatronicznego w skrzyni biegów? Numer VIN: WAUZZZ8X6EB025044 Typ silnika: CPTV Typ skrzyni biegów: PKV Numer rejestracyjny: RV63FCY Dziękuję.

Do góry Bottom