• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 8L - K Line

Fenix9009

Początkujący
Punktów
2
Czołem

Mam problem z zwarciem pinu 7-go a zatem całej linii K do masy. Wg schematów linnia ta łączy się z CAN szyna. Niestety nie mogę zlokalizować centralki CAN w tym samochodzie a nie chce pruć całego wnętrza. Czy może ktoś dotarl do tego "modulu" ?

Z urządzeń na linii Can sprawdziłem i odłączyłem już
1. Radio
2. Climatronic
3. Kierownice i osprzęt kiery
4. ABS
5. Zegary
6. Sterownik - sprawdzony

Z góry dzięki za pomoc.

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Co ty masz za schemat? Albo może źle go "czytasz"

Fenix9009

Początkujący
Punktów
2
Wiesz co,to jest AutoData niby. Teraz nie mam pod ręką z głowy mogę napisać że modol nazwany jest Audi 033 CAN. Pin 7 z obd idzie do pinu (19 chyba) . Moduł ma zasilanie z aku przez bezpiecznik oraz plus po stacyjce. Wchodzą do niego też sygnały z telefonu, nawigacji etc. .Wydaje mi się to dziwne zorganizowane ale takim tylko schematem dysponuje. Jeżeli masz lepszy to prostuj proszę.

marianno3000

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Łódzkie
www.marecuster.pl
Moduł can to inaczej Gateway jest jak pamiętam pod kierownicą z prawej strony ,a u ciebie podobno problem z linią K a nie can .I jaki rok auta i kod silnika może problem z ecu .

Fenix9009

Początkujący
Punktów
2
Znalazłem. Linia k rozdziela się w wiązce która znajduje się na prawo od kolumny kierowniczej. Dostęp tylko po ściągnięciu zegarów. Wywaliłem jeden przewód który robił zwarcie (od haldexa najprawdopodobniej ). I teraz tylko immobiliser trzyma tylko sterownik silnika po tym całym zamieszaniu.

Do góry Bottom