• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 8P 1.6 2005/2006 r. - can czy kkl? Jaki interfejs diagnostyczny?

jasiek23

Początkujący
Punktów
0
Witam,

Planuje zakup interfejsu diagnostycznego do mojego auta. Nie wiem tylko czy moje audi jest na kkl czy na can?
Chcę kupić coś taniego. Co polecacie?? Na aukcjach w większości jest napisane że dany interf. obsługuje modele audi do 2004 r więc czy to oznacza że mojego już nie obsłuży czy może że będzie to na zasadzie szczęśliwego trafu że się połączy?? Czy może szukać takiego kabla przy którym jest wyraźnie napisane że obsługuje modele powyżej 2004 r.?? Co polecacie??

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
No raczej że po canie poleci.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
8b98e269-fe1f-4b5e-86a3-124122796000.jpg :p:D podobno diagnozuje wszystko...:D

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Ostatnio pojawiła się jakas moda na posiadanie własnych sprzętów do podłączenia. Tylko po co? Codziennie coś musicie kasować i sprawdzać błędy? Większość nawet nie ogarnia parametrow

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No... :D
Wystarczy poczytać choćby to forum i wszystko jasne...:p
Przeca nie będą dawać zarobić złodziejom mechanikom...:D

jasiek23

Początkujący
Punktów
0
Ostatnio pojawiła się jakas moda na posiadanie własnych sprzętów do podłączenia. Tylko po co? Codziennie coś musicie kasować i sprawdzać błędy? Większość nawet nie ogarnia parametrow

Sam skasuję błędy to mam kasę w kieszeni. Do tego nie potrzebne są żadne parametry. Poza tym w tzw "golasach" można samemu włączyć pewne moduły które nie są włączone (a w programie wystarczy wejść w odpowiedni moduł i zaznaczyć) Ja np chcę włączyć wyświetlanie się temperatury zewnętrznej bo czujnik mam ale się nie wyświetla. Mechanik za samo podłączenie do kompa kasuje 50 zł a nie będę z byle problemem jechał i za każdym razem pozbywał się tych przykładowych 50 zł skoro sam z powodzeniem mogę to zrobić.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A... no tak...:rolleyes::D SKASOWANIE BŁĘDU= NAPRAWA AUTA :p:D
Że też ja na to nie wpadłem do tej pory... a to takie proste...:woot:

jasiek23

Początkujący
Punktów
0
A... no tak...:rolleyes::D SKASOWANIE BŁĘDU= NAPRAWA AUTA :p:D
Że też ja na to nie wpadłem do tej pory... a to takie proste...:woot:
Dobrze wiesz o co mi chodzi a piszesz z ironią. Wiadomo że skasowanie błędu to nie naprawa i wcale nie pisałem tego w tym kontekście ale Ty czytasz tak jak chcesz czytać a nie jak jest napisane. Wskaż gdzie tak napisałem??? Chodziło mi o kontekst prostych czynności które sam mogę sobie zrobić. Dać Ci przykład? Proszę bardzo: w sobotę bardzo potrzebowałem właśnie takiej prostej czynności jak podpięcie pod diagnostykę i sprawdzenie czy nie wyświetla się błąd i usterka czujnika położenia wału korbowego. Pomimo że cała czynność trwałaby max 10 min żaden mechanik nie chciał mi tego zrobić bo niby nie ma czasu.... Akurat.... Za mało kasy by wyciągnęli ode mnie i za prosto by było dla mnie. Usłyszałem tylko żebym przyjechał w poniedziałek to wtedy sprawdzą na spokojnie czytaj - powymyślają co by powiedzieć żeby wpadło więcej kasy niż samo 50 zł za podpięcie pod komputer a do tego auto stałoby na placu przez 3 dni (wymiana czujnika trwała ok 20 min bo wkońcu sam to zrobiłem). A ja tylko chciałem szybkiego zdiagnozowania i utwierdzenia mnie w przekonaniu bo byłem prawie pewien że to ten czujnik padł. Zapewne jesteś mechanikiem więc nie dziwię się że napisałeś takiego posta ale czytaj ze zrozumieniem:shifty:

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom