• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4, 05r. 2.0fsi brak kontrolek zapłonu

Sly1975

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zgorzelec
Witam , problem jest taki, brak komunikacji ze ster silnika , abs, immo, auto odpala na sekundę ( tak jak by go blokował immo) i gaśnie. świeci kontr Abs, esp i air bag. Błędy 01317 zestaw przyrządów i wskazników brak komunikacji,00474 moduł sterow immo brak komunikacji,01312 szyna Can układ przeniesienia napędu. Nie działa otwieranie centr zamka, klimatronic. Bezp sprawdzone, kostki w skrzynce gdzie jest ster silnika, pod kieronicą kostka stacyjki próbowałem śrubokrętem i nic. Gdzie jeszcze szukać Panowie?

Mankos1974

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warm-maz.
a z gatewayem się komunikujesz? Jeśli nie gateway to can (HI)\między silnikiem -abs- licznik -gateway. Póki nie odzyskasz komunikacji silnika z zegarami immo nie puści. Szukaj zielonej, albo przerw w instalacji w kostkach zwłaszcza przy pompie abs.

Sly1975

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zgorzelec
Kostka abs ok., kostki na słupku a ok., moduł komfortu sucho i kostki ok., a co myślicie żeby podpiąć inną kostkę od stacyjki? Rozmawiałem z właścicielem i mówił że zaczeło sie to po wymianie aku., ja podpiołem inne aku (sprawdzone) i jest bez zmian. Jutro podepnę tester i sprawdzę komunikację po ponownym podpięciu kostek.

Do góry Bottom