• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B5 1.8 - rozladowuje akumulator

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
mam problem z samochodem jak w temacie mianowicie rozładowuje coś akumulator. akumulator sprawdziłem jest ok ale trzyma jak mu się chce raz dwa dni raz pól dnia. Dzisiaj zapalił normalnie chodził z dobre 20 minut po zgaszeniu postanowiłem ponownie odpalić silnik już miał problem z zakręceniem kolejne zgaszenia i ponownie próba uruchomienia silnika już bez powodzenia nie zakręcił. podczas tej 20 minutowej pracy zmierzyłem napięcie na klemach 11,8 - 10,9 V. kiedy silnik pracował odłaczylem klemę z aku silnik nie zgasł. Ma ktoś pomysł gdzie szukać przyczyny rozładowywania akumulatora

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
najłatwiej podłaczyc na probe kabel od plusa aku do plusa altka, to zacisk na srubkę 6-tke przy altku

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
Witam.radzil bym dobrze ale to dobrze sprawdzic akumulator....mialem taki problem ze auto mi nie chcialo odpalac kupilem nowe aku 2 tyg bylo ok po dwoch tygodniach znow nie chcialo odpalac....mowie cos rozladowuje aku bylem u paru elektromechanikow kazdy gadal cos innego...kasy poszlo full,w servisie powiedzieli alternator koszt ogromny ok dalej to samo.... Co sie okazalo tylko jeden elektromechanik tak sprawdzil aku ze okazal sie felerny a to byl nowy aku nie trzymal pradu.....a mialem tak samo raz jeden dzien raz tydzien trzymal....zmienilem aku na lepszy problem znikl nic nie rozladowywalo mi aku tylko byl poprostu zejeb......:) Dodam jeszcze ze ze aku byl niedobry i na wskazniku pomiaru ladowania przez alternator tez pokazywalo ze nie doladowuje po zmianie wykaz byl git...

Gcienki

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Polska
Wymontowałem alternator, potem szczotki popatrzyłem wzruszyłem ramionami złożyłem do kupy i znalazło się.ładowanie

Do góry Bottom