• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b5 1999r. Silnik 1.8 ADR szarpanie

Łukasz24

Nowy
Punktów
0
Miasto
Zielona Góra
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i jeżeli pisze w złym dziale lub niestosownie wobec zasad panujacych na tym forum to prosze o poprawe bądź o przeniesienie

Od jakiegoś czasu mam problem z moją Audi, a mianowicie szarpie dosyć mocno podczas jazdy, najbardziej odczuwalne szarpanie jest rano i tuż po pracy, czyli wnioskuje że na zimnym silniku. Auto ma zalozona instalacje LPG, jeździłem na samej benzynie, ale objaw ten sam. Odłączałem akumalotr na 30 mint, podłączyłem i też bez zmian. Swiece byly wymieniane, a cewka i Kable sprawdzane u znajomego na warsztacie (niestety nie wie co może byc przyczyna tych szarpnieć) Rozrząd byl wymieniany w tamtym roku, a za jakies pare tygodni daje do wymiany łancuszka i plastkow napinacza na tyle silnika ponieważ zaczyna mi łańcuch troche szumiec (pisze to poniewaz moze to jest przyczyną) Podłączyłem sie pod Vaga i mi wyskoczylly nastepujące błędy:

-Regulowany kolektor dolotowy, zawór przełączający: Przerwa w obwodzie:
-nieciągły

-Zawór odpowietrzenia zbiornika: Przerwa w obwodzie
-Nieciąły

-Siłownik przepustnicy: Usterka elektryczna:
-Stały

- Sygnał z przepływomierza za niski
-NIeciągły

Może któryś z tych błędów jest odpowiedzialny za te szarpanie? Jestem zielony jezeli chodzi o auta, więc dlatego zwracam się z prośbą do was o ewentualne rady bądź metodzie rozwiązania tego problemu
z góry dziekuje

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Owszem, te błędy mogą sugerować problemy z pracą jednostki:) ale jeśli piszesz, ze jesteś w temacie raczej srednio rozeznany to też nie ma sensu się tutaj rozpisywać co i jak tylko polecam zajrzeć do dobrego serwisu. Tam sprawdzą co jest grane i naprawią. Myślę, ze będzie to najszybsze i najskuteczniejsze rozwiązanie.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Chyba, ze masz w szufladzie czujnik położenia wału. Tak mi to wyglada, ze to on sieje menty
albo przepływka, albo coś innego, albo jeszcze coś innego. będziemy strzelać może ktoś trafi.
więc dlatego zwracam się z prośbą do was o ewentualne rady bądź metodzie rozwiązania tego problemu
a więc moja rada jest taka : oddaj auto na warsztat, taniej wyjdzie ;)

Łukasz24

Nowy
Punktów
0
Miasto
Zielona Góra
Na przyszły tydzień się umówiłem z elektro - mechanikiem, moze stwierdzi, coz to za paskudztwo mi tak miota autem, a jak stwierdzi to odrazu sie umowie z nim kiedy moge zostawić je u niego. Dzieki za odpowiedzi.

Do góry Bottom