• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b5 ADR->AEB niskie napięcie sterownika

gbior

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Leszno
Witam wszystkich

Mam duży problem z autem klienta, któremu wykonuję swap.
Biorca przyjechał o własnych siłach, dawca tak samo.
Silnik przełożony z wiązką i kompem, miał przejść zestaw immo ale okazało się, że dawca ma już dodatkową stacyjkę pod kokpitem. Teoretycznie zestaw który powinien trybić wsadzony do auta, jest komunikacja ze sterownikiem przez OBD. Problem nie włączał pompa paliwa, mrugało immo. Żeby nie było wątpliwości co wini, cały zestaw ( licznik, puszka immo, komp ) poszedł do elektronika na sprawdzenie czy to tworzy jedność, jednakże wrócił ze ściągniętym immo. Problem pojawił się taki: brak komunikacji z kompem. napięcie na bezpieczniku komputera to 6.16V, podczas kręcenia dochodzi do 10,4. Wsadziłem do tej samej instalacji komputer od ADR-a, napięcie na bezpieczniku prawidłowe.

Komp uwalony?

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Pewnie coś skopal przy komputerze jak otwierał

gbior

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Leszno
Mały up. Po wpięciu puszki immo jest komunikacja, ale nie pali.
Widać obroty jak kręci, ale tuż po zaprzestaniu brak sygnału.
Właściciel wspominał coś, że jego auto odpalało dopiero po kilku chwilach, pewnie z powodu problemu z wiązką.

Jestem w trakcie szukania schematu elektrycznego, żeby określić dokąd prowadzą przewody z połączenia ściany grodziowej, jeśli ktoś z czytających ma to byłbym wdzięczny za przekazanie.

Do góry Bottom