• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a4 b8 2008 1.8tfsi silnik CDHB brak napiecia w czterech gniazdach zapalniczki

siwy22

Początkujący
Punktów
0
Witam. prosze o porade w zwiazku z brakiem napiecia we wszystkich 4 gniazdkach na zapalniczke. sprawdzilem wszystkie bezpieczniki w aucie i sa dobre ale zauwazylem brak napiecia w 4 gniazdach bezpiecznikow zapalniczki i przekazniku. brak jakichkolwiek bledow w komputerze. Wymienilem akumulator + (adaptacja/kodowanie akumulatora) w listopadzie i wydaje mi sie, ze ma to cos z tym wspolnego.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
zobacz w bagazniku na prawym boczku bezpieczniki,A5 miałem z tego roku i tam był spalony bezpiecznik od gniazdek.

siwy22

Początkujący
Punktów
0
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w desce rozdzielczej z obu stron i z prawej strony w bagażniku wszystkie dobre . Sprawdziłem tez przekaźnik w bagażniku i tez dobry

siwy22

Początkujący
Punktów
0
Naprawione:). okazalo sie ,ze auto weszlo w power saving mode jak mi padl stary akumulator . gdy wymienilem na nowy (kupiony w audi) i zrobilem jego adaptacje to nie odblokowalo napiecia do zapalniczi i 3 innych wejsc. zadzwonilem do audi i powiedzieli ,ze trzeba zrobic aktualizacje oprogramowania pojechalem zajelo im pol godz. zaplacilem 40 funtow i gra . dzieki

Do góry Bottom