• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a4 problem z automatem

karlos2000

Uczestnik
Punktów
1
Witam wszystkich. Szukałem odpowiedzi na różnych forach i nic konkretnego nie znalazłem. Może ktoś z was wie co się mogło stać, po pierwsze po puszczeniu chamulca nie rusza dopiero po dodaniu gazu z szarpnięciem,podrugie i najgorsze miedzy 1a2 wrzuca na luz 2 zalapuje po chwili. Podobnie czasami robi miedz wyższymi biegami ale juz prawie nie zauważalnie. Dotego też wydaje się ze niepotrzebnie zmienia lub redukuje biegi. Dodam ze olej i filtr juz zmieniłem i po tym jak jest zimny slizga sie na 1i2 od 3 jedzie normalnie Skrzynia zwykła auto97r Czy to juz szkrzynia pada? 327tys przebiegu to nie mało. Pozdrawiam i czekam na optymistyczne odpowiedzi.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
optymistycznie to sterowanie standardowo. Jak zmieniuales olej to jak wygladal magnes. Lepiej jak twardo zalacza niż sie slizga

karlos2000

Uczestnik
Punktów
1
optymistycznie to sterowanie standardowo. Jak zmieniuales olej to jak wygladal magnes. Lepiej jak twardo zalacza niż sie slizga
Magnes był czysty, skrzynia ogólnie wyglądała przyzwoicie. Jak jest zimny 1i2 ślizga się mocno ciężko ma ruszyć muszę skoczyć gdzieś na kompa tylko u mnie są fachowcy do kasy brania. Muszę sprawdzić ten sterownik, super bylo by jakby dało się naprawić ale wyczuwam duże koszta

Ostatnia edycja:

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Podobnie bylo teraz juz w moim Peugocie, wymieniona pompa oleju i autko jezdzi.
Podlaczyc trzeba sie pod kompa i zobaczyc czy jest cisnienie, sprawdzic zawory o ile program to potrafi bo nie wiem pod co mozesz sie podpiac.
Od razu zaznacze AutoCom czy Delphi nie nadaja sie to tego.

karlos2000

Uczestnik
Punktów
1
Właśnie jak pisalem wcześniej jest brak komunikacji mignie ułamek sekundy i d... Muszę pokabinowac z tym fantem może i poszukam innego vaga

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Moze sieczkarnia dziala a padl sterownik??
Ona ma osobny komp do skrzyni??

Jaki VAG ?? To Megane wiec CLIP jesli juz :D

karlos2000

Uczestnik
Punktów
1
Tak wiem sukalem właśnie dzisiaj na podmianke kompa ale nic nie znalazłem. Moze w poniedziałek coś znajdę

miedziak95

Bywalec
Punktów
1
Miasto
rybnik
luknij jak sprzęgło wygląda a potem można myśleć jak ślizga 1 -2 . dobrze siadł ci filtr przy wymianie ? na pewno musiało być coś na magnesie przy +300 tyś przebiegu

karlos2000

Uczestnik
Punktów
1
luknij jak sprzęgło wygląda a potem można myśleć jak ślizga 1 -2 . dobrze siadł ci filtr przy wymianie ? na pewno musiało być coś na magnesie przy +300 tyś przebiegu
na magnesie było trochę takiego jakby mulu filtr był dobrze zaluje tylko ze nie luklem na el.zawory mogłem je poczyscic ale jutro chyba naprawie ten blad

Kiler91

Gaduła
Punktów
4
Miasto
Kielce
no dokładnie to samo miałem w moim pierwszym aucie. U mnie się okazało że całe sprzęgło było do wymiany a docisk to już był tak zjechany że masakra

miedziak95

Bywalec
Punktów
1
Miasto
rybnik
olej w skrzyni się rozgrzewa a z tego co pamiętam to tam jest tak rurka w misce ze skrzyni jak tą śrubę odkręcisz na ciepłym musi kapać

Do góry Bottom