• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 c5 2.4 benzyna gaz problem z odpaleniem

michal2534

Początkujący
Punktów
0
Witam panowie otóż mam taki problem z audi jak w temacie a zaczęło się od tego ze właściciel tego samochodu powyciągał wszystkie bezpieczniki na włączonym zapłonie w celu znalezienia bezpiecznika od świateł mijania lewej lampy co za tym idzie jego niewiedza spowodowała to ze autko jak chodziło normalnie tak po wyciągnięciu tych bezpieczników nagle odmówiło posłuszeństwa i działać przestało. Posprawdzałem wszystko czyli zasilanie paliwa iskrę itp paliwa nie dostaje na pewno pompa w ogóle nie chodzi spalona na pewno nie jest bo sprawdzałem ja na krótko i działa autko jest zagazowane i szczerze mówiąc nie mam już bladego pojęcia co mu mogło się stać co jest właśnie najciekawsze ze do momentu wyciągnięcia tych bezpieczników wszystko pracowało idealnie POMOCY

kleszczu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
27
Miasto
Szczecin/Bergen
Po pierwsze kolego sprawdz bezpieczniki i przekazniki nie raz sam sie sparzylem wyciagajac bezpiecznik ktory na "oko" byl ok a po sprawdzeniu multimetrem okazal sie byc niesprawnym...kolejna rzecza to sprawdzenie przekaznikow tzn AUDI ma w sobie swietna funkcje, jezeli przekracisz kluczyc pompa paliwa nabija cisnienie do listwty wtryskowej...pompa musi byc sterowana przekaznikiem...na Twoim miejscu bynm go pierwszego sprawdzil...podlaczales go pod VAG-a, VCDS-a, lub VAS-a ????

michal2534

Początkujący
Punktów
0
juz wszystko sprawne wina stała po stronie zaśniedziałego bezpiecznika autko pali i śmiga

Do góry Bottom