• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z drganiem auta Audi a6 c5 2.4 benzyna -gaz

Mirek87

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich pisze do was o pomoc przy moim Audi a6 2.4 benzyna gaz rok 2000 . A mianowicie przy jechaniu z prędkością od 100 km całe auto zaczyna drgać i im szybciej tym bardziej ale są dni ze auto jedzie normalnie . Dodam ze wymieniłem w nim skrzynie biegów , kpl sprzęgło plus koło dwumasowe , półosie używane ,poduszki pod silnikiem ,koła na inne , nowe zawieszenie , kable , świece . Z problemem już borykam się prawie rok i szlak mnie już trafia ze nie mogę jezdzić normalnie jak człowiek . Z góry dziękuje za pomoc

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
jakie to trzęsienie ,jednostajne ,przerywane ,na myśli mam to czy jak dodajesz gazu ,czy ujmujesz , w którym momencie to wystepuje, przenosi się na na kierownice , czy odczuwasz ze przenosi po pe....le sprzegła lub hamulca na nogi ,czy na tył ? kiedy to się zaczeło , np. po wymianie sprzęgła ?

Mirek87

Nowy
Punktów
0
witam zaczeło sie to po wymianie silnika poprzedni padł urwała sie korba a dzieje sie to kiedy dodaje gazu , jak rozpedze auto do 180 i puszcze na luz ok ale na biegu drga jak nienormalny

dziś zauważyłem ze jest coraz gorzej i zaczyna sie to dziac jak już silnik jest rozgrzany

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
odnoszę wrażenie ,że masz problem ze skrzynią,,właściwie to sprzęgłem i choć półosi nie można wykluczyć, teraz moje pytanie ,czy trzęsie jak wciśniesz pe..ł sprzęgła ,czy jak wrzucisz na luz i położysz nogę na pe...ł sprzęgła? Postaraj się odpowiedzieć na pytania zadane w poście wyżej .
Jestem przekonany że jak podjedziesz na warsztat i po testują auto ,to ustalą przyczynę.

Mirek87

Nowy
Punktów
0
Witam skrzynia jest wymieniona razem ze sprzęgłem .trzęsie autem jak się rozpędzę i dodaje gazu puszcze noge z gazu niema nic wcisne gaz do końca i telepie

luki22chw

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich, miałem podobny przypadek trzęsło całym autem jak dodawałem gazu, podobnie jak w tym przypadku wymieniłem prawie wszystko a okazało się iż na jednej z głowic było przesuniecie wiec jeszcze raz ustawiłem rozrząd i już było ok

Do góry Bottom