• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 C5 2.7 biturbo Quattro

Grzegorz0600

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Witam
Kupiłem nie odpalające Audi A6 C5 2.7 BiTurbo AZA 2000 rok KTS nie pokazuje żadnych błędów, temperatura silnika OK, obroty silnika 160 na rozruchu, sprężanie 11,5 , napięcie w czasie rozruchu 9 V, kręci prawidłowo, jest iskra na wszystkich cylindrach , ciśnienie paliwa 4,5 ,wtryski się otwierają, masa silnika w porządku, świece nowe, rozrząd dobrze ustawiony.

Proszę o pomoc bo skończyły mi się pomysły najlepiej telefonicznie porozmawiamy i szybciej dojdziemy do konsensusu 501 343 136

PySIEK

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Podlaskie
www.facebook.com
Cuda panie.Rozrząd źle wałki zamienione zawory się nie otwierają,Zbyt słaba iskra, Iskra nie w tym momencie itd. Gruntownie do sprawdzenia.

Grzegorz0600

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
No dobra ale jak rozrząd byłby przestawiony do miał bym błąd czujników, niezgodność wału z wałkami. Jak iskra była by nie w odpowiednim momencie zatrzymywalo by silnik, strzelał by w kolektor lub inne cuda

Piszesz że za słaba iskra. Co może być tego powodem?

Grzegorz0600

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Masa silnika ok. Dawałem dodatkową przewodami .
Jeszcze inna ciekawostka.
Kontrolka akumulatora na zapłonie migą ale nie gaśnie całkiem tylko się żaży. W czasie kręcenia już się nie żaży tylko miga. Jak akumulator się kończy kontrolka już się nie żaży na zapłonie tylko normalnie miga jak to w audi. Po podłączenie prostownik znowu zaczyna żażyć i się rozświetla. Dwa tygodnie temu został założony gaz stag 300 ale po odłączeniu całkiem gazu nic się nie zmiena

Moduł zapłonu jest w komputerze silnika czy może oddzielnie?

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Człowieku, cudów nie ma..
Paliwo jest iskra jest powietrze jest i rozrząd dobrze ustawiony to musi palić .. choć bys na głowie stanął .. rozrzad fizycznie patrzyles czy tylko na dedukcji braku błędów ?

Grzegorz0600

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Rozebrałem i sprawdziłam rozrząd. Nie ściągają dekli i nie patrzyłem czy łańcuch nie przeskoczył między wałkami. Ale jest ciśnienie sprężania więc powinien się odezwać

Ale kręci jak pojebany

Grzegorz0600

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Moji drodzy nie jest to prosta sprawa bo bym sobie poradził . Popytajcie po znajomych może ktoś coś
. Dzięki z góry . Gwarantuje że się odwdzięczę

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Zmień świeczki i zagada. Chyba że wydech zawalony. To proste ma być iskra podane paliwo powietrze wydech, i musi gadać.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Tak, ale wtedy bo nie bylo iskry lub odcięte paliwo, a Tutaj noby wszystko działa:p

Grzegorz0600

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
No więc panowie świece założyłem platynowe Boscha iskry sprawdziłem wyjmując cewki i podłączając świece drzwi również próbowałem zamknąć i odpalać podłączyłem również drugi akumulator bezpośrednio pod silnik minusem a plusem do drugiego akumulatora żeby podnieść Napięcie przy rozruchu i oczywiście również dupa z tego

Ale bardzo dziękuję za zainteresowanie moim problemem

Do góry Bottom