• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 C5 2.7 biturbo Quattro

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
35
Iskra w dobrym momencie ?, czujnik wału ?

Spróbuj jeszcze zdemontować wydech (przy kolektorze).. kiedyś miałem podobny przypadek z Saab'ie, samochód mocy nie miał, później już nie opadał.. chyba z trzech mechaników regenerowało turbo i nic.. jak się okazało DPF (lub w sumie katalizator - bo są razem) tak zabite, że spaliny cofało w dolot przez egr i syczało wszędzie, pochodził 30 sekund góra.. i gasł i nie odpalał przez jakieś 2h.., po rozłączeniu wydechu, chodzi idealnie..

W jakimś starym benzynie miałem podobnie kat się zapchał i nie odpalił

Grzegorz0600

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Jak już pisałem ma 160 obrotów na rozruszniku wiec czujnik walu jest ok. Poza tym nie bylo by iskry
Ale zapchamy wydech to ciekawy pomysł . Jutro sprawdzę . Dzięki

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
OJP 1bea60b662fae5ab2cf69d147a7aa3e6.jpg jak czytam takie tematy to tylko pozostaje 208775_pierwszy-gif-z-dzwiekiem.gif , a już komentarze to co nie które to brak słów...:eek: przecież to elementarne braki wiedzy o budowie i zasadzie działania silników ZI... jak wy chcecie naprawiać auta ???:woot::wideyed:
To forum to pomału się robi... nie wiem jakichś wróżbitów, czarodziei i w ogóle znachorów:meh:bez wiedzy tylko eksperymenty jakieś...:banghead:
OJP weź tu wstaw auto do warsztatu i traf na takiego ,,magika,,...:nailbiting: :mad:
To bierz go na line jak wszystko dobre. Wtedy eliminujesz spadki napiecia zwiazane z rozrusznikiem.
A już jak czytam te rady ,,wujka dobra rada,, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera...:meh: ty się zastanawiasz czasem o czym piszesz ? z kąt ty bierzesz takie fantasmagorie?:confused:po prostu załamka...:banghead:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Zastanow sie czy zydowski komik czy figura swieta
Zdecydowanie zapomniałeś wziąć lekarstwa, albo te co bierzesz są za słabe...:meh:
Czasem zastanawiam się nad dziwną ,,logiką,, takich jak ty - o co chodzi, że jednych żydów to byście zabijali, a do innych się modlicie... ? jakieś to strasznie poj...ne:D
Aczkolwiek tego żyda co do niego się modlicie też pewnie najpierw byście zabili, a potem się do niego modlili...:eek::woot: 63641.gif

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Kolega ma rację, pomóżcie zamiast jaja sobie robić. No chyba że nie masz koncepcji na pomoc w odpaleniu tego żelaza.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
silnik_cztero.gif Jeżeli wszystkie procesy z tego gifa będą spełnione w silniku autora- to nie ma ch...a zapali i to bez ciągania na lince:D A czy są spełnione to już musi odpowiedzieć sobie autor, bo to on jest przy aucie...:bored:

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Chodziło mi o to że autor tematu, będzie walczył jeszcze jutro. Jeśli będzie informował o postępach, będę starał się pomagać. Też jestem ciekawy co z tego wyjdzie.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Jak dla mnie to jest jakieś bladzenie po omacku i cuda.Ze tester błędów nie wyrzuca i widzi jakieś obroty to nie znaczy że wszystko jest ok.Wzial byś oscyloskop albo chociaż jakąś diode i sprawdził jaki jest sygnał na wtryskach czy chociażby wspomnianym czujniku.Rozrzad oscyloskopem na synchro albo na blokady A nie że błędu nie pokazuje.
Tak jak kolega Woodo pisze jeśli spełniasz warunki z jego animacji to ma palić i nie ma cudów. Gościa który ci każe na lince to ciągnąć nie słuchaj nie wie o czym mówi

karwa raz dwa trzy

SuperMechanior
Punktów
39
Miasto
wies kolo miasta
Napewno ma oscyloskop. Jak by mial sprzet to by nie pytal. A rozrzad wywala brak korelacji jak jest przestawiony.
A woodoo bardzo duzo wniosl do dyskusjj

Do góry Bottom