• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a6 c5 solar dach montaż

draqula007

Początkujący
Punktów
0
Witam serdecznie, mam pytanie co do przekaźnika 385 . Otóż zamontowałem solar dach w swojej a6 i próbuje podłączyć przekaźnik do oryginalnej instalacji. Jednak opisy na necie są niestety niespójne i mam z tym problem. Wyjaśnię pokrótce według Elsa J309 (oznaczenie na schemacie 385) ma następujące : 4 (sw/gn) 4.0 + wentylator , 6 (ro/bl) 4.0 + Solar , 5 (sw/bl) 2.5 X75- czyli plus po zapłonie , 1 (br)- masa , 2(ro/bl)0.35 stały + zabezpieczony 15A bezpiecznikiem,3-nic nie ma podłączonego według schematu,8 (fl/gr) -Klimatronik wtyczka A- pozycja 10. Jednak opis nóżek przekaźnika 385 jest inny,tj. mam 2,3,4,5,6,7 nie ma 1 ? Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu schematu,gdyż moja wiedza jest chyba trochę za uboga i brak mi doświadczenia. Pozdrawiam serdecznie.

draqula007

Początkujący
Punktów
0
Witam serdecznie, właśnie skończyłem prace nad dołożeniem solar-dachu do mojego samochodu . Miałem jak wiecie dylematy co do opisu nóżek przekaźnika 385 a schematem. I tu koledży Xray T2 oraz Bendzji pomogli z problemem mojej interpretacji schematu vs przekaźnika. Wszystko wykonałem zgodnie ze schematem Elsawin i napotkałem problem z liczbami przypisanymi do kabli. Nijak nie mogłem się połapać , ale udało mi się . Wszystko opanowane i myślę,że będzie działało poprawnie. Pozdrawiam
przekaźnik 385 pin - podstawka przekaźnika pin
pin 4 - pin 5
pin 5 - pin 8
pin 7 - pin 4
pin 6 - pin 1
pin 2 - pin 6
tak dla wiedzy innych forumowiczów dodaje. Dyskusje zamykam.

Do góry Bottom